2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de 'türbana hayır' toplantısı

Denizli'de, bazı sivil toplum örgütleri, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına karşı çıktı. 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, 21 sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri katıldı. "Türbana Hayır" toplantısında konuşan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasının ileride daha büyük sorunlar çıkaracağını söyledi. Mustafa Kemal'in önderliğinde emperyalizme karşı ilk Kurtuluş Savaşı'nın 85 yıl önce verilerek kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin İslamiyet'in en güzel yaşandığı bir ülke olduğunu anlatan Onat, şöyle konuştu: "Devletin dini yoktur. Çatısı altında bulunan tüm dinsel farklılıklara eşit mesafede bakar ve ayırım gözetmez. Laiklik, devlet ve din işlerini ayırarak, devlet ve din işlerinin akla ve bilime dayandırılmasıdır. Laiklik toplum içindeki dinsel farklılıkların çatışmasını engellemektir." 

Onat, üniversite önlerinde baş örtüsü zulmü çığırtkanlığı yapan aralarında ne yazık ki saf dindarlarında bulunduğu ama çoğu bir takım tarikatların yönlendirmesiyle orada bulunan figüranların asıl amacının baş örtüsünün serbest bırakılması değil laiklik olduğunu söyledi. 

Tarikat liderlerinin sırtlarını emperyalistlere dayayarak her türlü desteği onlardan aldığını anlatan Onat, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun nedeni gayet açıktır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda kazandığımız zaferlerle dünyada emperyalizmi alt eden tek ulus Türk ulusudur. Üniversiteler, her türlü inancın özgürce yaşandığı yerler değil her türlü inancın bilimsel açıdan tartışıldığı yerlerdir. Siyasi bir sembol olan türbanın laik ve bilimsel eğitim felsefesi ile bağdaştırılması mümkün değil. 

Üniversitelerde yapılacak değişiklikle türban ileri de tüm eğitim kurumlarına ve kamu alanlarına yayılarak devletin ve toplumun temel ilkelerini tehdit eden bir noktaya gelecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 18:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?