2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de Tuzak 04 operasyonu

Denizli ve Aydın'da, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmek, yaralamak ve sahte belge düzenlemek suçlarını işledikleri ileri sürülen 23 kişi gözaltına alındı.


Jandarma tarafından Denizli merkezi ile Baklan, Bozkurt, Çardak, Çivril, Tavas ve Çal ilçeleri ile Aydın'nın Çine ve Nazilli ilçelerinde operasyon yapıldı. Şahısların, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu kapsamda kasten adam öldürmek, kasten yaralamak ve sahte belge düzenlemek suçları ile bazı şahısları bayanlarla tanıştırarak buluşma yerine daha önce giden silahlı şahısların bayanın akrabası gibi davranarak panikleyen şahsa zorla çek senet imzalatmak, evli erkekleri bayanlarla buluşturup ilişkiye girmelerini sağlamak ve akabinde şantaj yaparak nişan merasiminde takılan takıları alarak kaçmak suretiyle dolandırmak, şahıslara birkaç gerçek numune altın göstererek ellerinde bu altından çok miktarda olduğunu ve piyasa fiyatının yarı değerinde satacakları konusunda inandırarak vatandaşlara sahte altın vermek şeklinde dolandırmak suretiyle haksız ekonomik kazanç sağladıkları ileri sürüldü. R.K. ve H.A. isimli şahısların liderliğinde 23 kişi sekiz ay süren çalışmalar neticesinde gözaltına alındı.

"Tuzak
04" ismi verilen operasyonda, 23 şüpheliye ait 15 ev ve işyerinde eş zamanlı yapılan aramada, bir tabanca, üç av tüfeği, 51 av tüfeği fişeği, üç tabanca fişeği, 17 av tüfeği kartuşu,15 sahte bilezik, bir sahte altın, 14 cep telefonu, 12 sim kart, üç adet 102 bin YTL değerinde çek, iki adet 13 bin 500 YTL değerinde açık çek, 5 CD, bir kütüklük ve bir kutu av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Adli makamlara sevk edilen 23 şüpheli şahıstan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 18:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?