7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli'de vatandaşlar belediyeyi protesto etti


Delikliçınar, Altıntop, Değirmenönü, Yücebağ ve Atalar mahallelerini içine alan Delikliçınar Meydan Projesi kapsamında ev ve işyerleri yıkılması planlanan vatandaşlar, bugün öğle saatlerinde Denizli Belediyesi önünde toplanarak, belediyenin kararını protesto etti.

Ellerinde yıkım kararını eleştiren dövizler taşıyan kalabalık, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi uzun süre alkış protestosuna tuttu. Grup adına basın bildirisini okuyan Kazım Samanlı, Delikliçınar Meydan Projesi’yle Denizli’nin en eski yerleşim yeri olan bölgenin yok edilmeye çalışıldığını ileri sürerek, belediyenin daha acil sorunları çözmesini istedi.

Denizli Belediyesi’nin 47 trilyon lira borcu olduğunu belirten Samanlı, daha büyük borç alınarak ev ve işyerlerinin ellerinden alınacağını, ancak yıkıma seyirci kalınmayacağını ve hakların hukuki ve meşru zeminlerde sonuna kadar aranacağını dile getirdi.


Basın bildirisinin okunmasından sonra vatandaşlar bir süre alandan ayrılmadı. Bir vatandaş, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi bağırarak protesto etmek isterken, diğer vatandaşlar tarafından engellendi. Plan değişikliğiyle ev ve işyerlerinin yıkılacağını belirten vatandaşlar, "Biz yıllarımızı vererek ev ve işyeri yaptırdık. Belediye Meclisi’nin kararıyla ev ve işyerlerimiz yıkılacak ve sokakta kalacağız. Çok sayıda insan mağdur olacak" dediler.


Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda, vatandaşların dağılmaması üzerine polis ikazda bulundu. Vatandaşlar ikazın ardından meydandan ayrıldı.

Kenthaber-Denizli
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 10:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?