6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli'de yatırım şampiyonu DSİ

Denizli Valisi Gazi Şimşek başkanlığında yapılan toplantıya, daire müdürleri, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları ve bazı ilçelerin kaymakamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Gazi Şimşek, 30 Haziran itibariyle Denizli’de yapılan yatırımların nakdi ve fiziki gerçekleşmesinin ortalama yüzde 45 olduğunu belirterek, "Ancak en fazla yatırım yaz aylarında yapıldığı için bu oranın yükselmesini bekliyoruz" dedi. Vali Şimşek’in ardından söz alan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2004 yılında 31 proje için 15 trilyon lira ödenek sağlandığını kaydeden Zeybekci, 25 projeye maddi imkansızlıklar sebebiyle başlanamadığını söyledi. Başta toplu konut ve Çevre yolunun tamamlanması olmak üzere çalışmalara hız verildiğini ifade eden Zeybekci, "2004 aylarının sonu veya gelecek yılın ilk aylarından itibaren ayda en az 2.5 trilyon lira yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Askeri Geçiş Yolu’yla ilgili 11. Piyade Tugay Komutanlığı ile görüşme yaptıklarını belirten Zeybekci, "Yol üzerinde planlanan 5 köprü geçişinin fazla olduğu ve köprü sayısının bire indirilmesi konusunda anlaştık. Ramazan ayından önce yolun hizmete girmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Denizli’de 2004 yılı yatırım ödenekleri itibariyle birinci sırayı 36.2 trilyon lirayla DSİ 21. Bölge Müdürlüğü alırken, ikinci sırayı 12.6 trilyon lira ile Pamukkale Üniversitesi, üçüncü sırayı da 8.5 trilyon lira ile Köy Hizmetleri aldı. İl Özel İdare bütçesinden bu yıl Köy Hizmetleri’ne 2.3 trilyon, Tarım İl Müdürlüğü’ne 3.3 trilyon, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 6.6 trilyon, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 315 milyar, turizmin geliştirilmesi için 327.4 milyar, Sivil Savunma Müdürlüğü’ne de 122.5 milyar lira ödenek ayrıldığı belirtilirken, sağlık hizmetlerine ayrılan 1.4 trilyon liralık yatırım ödeneğinden henüz harcama yapılmaması dikkat çekti.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 22:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?