5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Denizli'de yatırımlar artacak

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 2006 yılının sonunda kentte 80 milyon YTL yatırım gerçekleştirileceğini söyledi. 

Başkan Zeybekci yaptığı açıklamada, Denizli Belediyesi'nin 28 Mart 2004 yerel seçimlerine kadar bankalara ipotek göstererek maaşları ödeyebilen bir belediye olduğunu, bugün ise köprüleri, kavşakları, yeşil alanları ve sosyal konut projeleri hızla yapılan ve Türkiye'ye örnek olma yolunda ilerleyen Denizli'nin yatırıma kalktığını söyledi. Göreve geldikleri yıl 5 milyon YTL, 2005'de 50 milyon YTL'lik yatırımın hayata geçirildiğini, 2006'nın da 80 milyon YTL yatırımla tamamlanacağını ifade eden Başkan Zeybekci, "2006 bu şehirde belediyeciğin nasıl yapılması gerektiğini gösterdiğimiz bir yıl olarak geçiyor. 

Yıl içinde Antalya yolu üzerine Fatih ve Deliktaş köprülü kavşaklarının yapımına başlayıp, belirttiğimiz gibi 100 günde tamamladık. Karaman ve İncilipınar pazaryerlerini tamamlayıp, kışın soğuk ve çamurda, yazında toz ve toprakta alışveriş yapmak zorunda kalan esnaf ve vatandaşlara sağlıklı ortamda alışveriş imkanı sunduk. Aktepe toplu konutlarında yer alan 448 konut bitirilip, Karşıyaka 1. Etap TOKİ alanında kalan vatandaşlarımız anlaşma yapılarak buraya yerleştirildi. 1996'da yapımına başlanan ve aradan geçen sürede bir türlü bitirilemeyen 2 bin konutu kapsayan Umutkent1-2 ve 3'de yer alan konutlar, bir bir tamamlanıp hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için başlattığımız bin 44 konutun yapımı hızla devam ediyor" dedi. 

Zeybekci, her yıl bir önceki yılda yapılan yatırımların iki katını Denizli'ye kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, Denizli'nin 2007'de tam bir şantiyeye dönüşeceğini söyledi. Başkan Zeybekci, "2007'de tüm kentin içme suyu hattının yenilenmesi için çalışmalara başlanacak. Kanalizasyon ve pis su sorununa tam çözüm için kazma vurulacak. Fizibilite çalışmaları devam eden projenin tamamlanması için 50 milyon YTL harcanacak. Bu para öz kaynaklar ve Dünya Bankası'ndan karşılanacak. Doğalgazın tamamen kullanımı için çalışmalara hız verilecek. Denizli'ye turistleri çekebilecek bir kent müzesinin yapımına başlanacak. 2007'de Denizli tam bir şantiyeye dönecek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?