5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Denizli'de Yerli Malı Haftası etkinlikleri

Ulusal Sanayici İşadamları Derneği (USİAD) Denizli Şube Başkanı Kazım Arslan, Denizli'de bulunan 33 oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları ortak çalışma sonucunda, vatandaşları yerli malı kullanmaları için teşvik edeceklerini belirtti. 

Denizli Gazeteciler Cimeyiti (DGC) Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 7-16 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren USİAD Denizli Şube Başkanı Kazım Arslan, Türkiye'de her alanda yabancılaşmanın arttığını ve bunun bir an önce önüne geçilmesi için bir dizi etkinlik hazırladıklarını belirtti. 

Türkiye'de insanların öz değerlerini kaybetmek üzere olduğunu belirten Arslan, "Özellikle öz dilimiz olan Türkçe'yi en iyi şekilde öğrenmek ve kullanmak durumundayız. Bunun için üzerimize düşen görevleri yapacağız. Yabancı paralardan kendimizi uzak tutmalıyız. Türk parasını tercih etmemiz ve kullanmamız ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. Ülkemizde taşıdığımız her yabancı para o ülkenin ekonomisini güçlendirecektir. Bu konuda hassas davranmak zorundayız. Ayrıca ülkemizde üretilen yerli mallarımızın ve kaynaklarımızın tercih edilmesi suretiyle, ülkemizin daha çok zenginleşecek, daha çok iş alanları açılacaktır." dedi. 

Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim okullarında konferans vereceklerini belirten Arslan, "Sanat Severler Derneği tarafından hazırlanmış Yerli Malı ile ilgili tiyatroyu öğrencilerimize ve halkımıza sunacağız. "Yerli Malı Kullan, Kendi Ülkeni Zengin Et", "Yerli Malı Kullan Kimse İşsiz Kalmasın" ve "Yerli Malı Kullan Borcumuz Azalsın" gibi sloganlar yazılarak, cadde ve sokaklara astırıldı." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 14:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?