2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'den Van'a yardım

Van Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu öğrencileri için Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi tarafından başlatılan 'Minik Ayaklar Üşümesin' yardım kampanyası büyük ilgi gördü.

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi olarak, maddi imkansızlıklar sebebiyle kış aylarında okula, terlik, lastik ve yırtık ayakkabıyla giden öğrenciler için kampanya başlatıldı.

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Sekreteri Muhammet Ali Oğuz, "Van'da maddi imkansızlık sebebiyle okuluna terlik, lastik ve yırtık ayakkabıyla gitmek zorunda olan öğrencileri görünce üzüldük. Soğuktan titreyen elleri ve büzüşen yüzleri adeta çaresizliği simgeliyordu. Ülkemizde okumak isteyen şanslı öğrenciler olduğu kadar, zorluklar ve maddi imkansızlıklarla mücadele ederek, okumaya çalışan miniklere bir nebzede olsa yardımcı olabilmek için yola çıktık" dedi.

Kampanyayı Hizmet-İş Sendikası üyelerinin yanı sıra internet paylaşım siteleri Facebook ve MSN'deki arkadaş çevresiyle de başlattığını belirten Oğuz, ekonomik kriz nedeniyle esnafın zor bir dönemden geçmesine rağmen birçok kuruluşun yardım kampanyasına iştirak ettiğini kaydetti.

Oğuz, "Bu kampanyada bizi maddi ve manevi yalnız bırakmayan esnafımıza, ailelerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim." dedi. Oğuz, kampanyada sırasında para kabul etmediklerini, sadece çocuk ayakkabısı ve elbiselerden oluşan kolileri kargoyla Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'na gönderdiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 14:50:45
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 14:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?