7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizlili şehitlerin toprağı Bingöl'e gönderildi

Bingöl-Elazığ karayolunda şehit edilen 33 asker için Bingöl'de yaptırılan Anıttepe Mezarlığı'na konulacak topraklar şehit mezarlarından alınıp Denizli'den bayrakla yola çıkarıldı.

24 Mayıs 1993 de Bingöl-Elazığ karayolu Bilaloğlu mevkiinde usta birliklerine teslim olmaya giden silahsız ve savunmasız 33 asker teröristler tarafından otobüsten indirilip birbirlerine bağlanarak dağa götürülmüş ve kurşuna dizilmişti. Bingöl Şehit Aileleri Malülleri ve İnsan Hakları Derneği'nin (BİŞHAK) organize ettiği "Yüreğinle Gel. Bingöl'de Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor Kampanyası" çerçevesinde ülkemizin teröre kurban verdiği 33 bin şehidin anısına aralarında 7 Denizlili şehidin bulunduğu 33 erin şehit edildiği yerde Anıttepe Mazarlığı açılacak. Bingöl'de şehitliğe konulacak 7 Denizlili şehidin mezarından alınan toprak ve onları temsil eden birer Türk Bayrağı bugün törenle yola çıkarıldı. Denizli Valiliği önünde düzenlenen törene Denizli Valisi Hasan Canpolat, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Muharip Gaziler Derneği, Denizli Türk Harp Malul Gazi Şehit Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Jandarma Binbaşı Ersan Yanar tarafından günün önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Daha sonra Üçler İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Çetinkaya, "Şehidin Vasiyeti" şiirini okudu. Öğrenci şiiri okurken duygulu anlar yaşandı, bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Türk Milleti'nin bu topraklar üzerinde var olma mücadelesinin yüzlerce yıldır sürdüğünü ve bundan sonra da bu mücadelenin devam edeceğini belirterek, "Türk Milleti bu var olma mücadelesinde hiç yılmamış, bıkmamıştır. Bu topraklarda var olabilmenin şartı dik durmaktır. Türk milleti birlik ve beraberliğinin bozulmasına müsaade etmediği sürece, hain saldırılar ne kadar devam ederse etsin hainlerin istekleri gerçekleşmeyecektir. Türk milleti aralarına ekilmek istenen ayrılık ve nifak tohumlarının yeşermesine imkan vermeyecektir. Ordumuzun ve milletimizin gücü her saldırıya karşı koymaya yeterlidir. Bu hainleri herkes bilmektedir."

Yapılan konuşmaların ardından toprak ve bayrak teslim töreni yapıldı. Denizli Valisi Hasan Canpolat, askerlerin taşıdığı şehitlerin mezarlarından alınan topraklar ve Türk bayraklarını atletlere teslim etti. Vali Canpolat, bayrakları tek tek öperek atletlere verirken, atletler şehit toprağı ve bayrakları Aydın sınırına kadar götürerek burada Aydın Valisi Mustafa Malay'a teslim edecekler.

Bingöl Elazığ karayolunda şehit edilen 33 erin memleketleri olan 18 ilden alınan topraklar 30 Haziran 2007 günü düzenlenecek törenle Bingöl'de yapılan Anıttepe Şehitliği'ne konulacak.
iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?