8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Denizli'nin atıkları ayrıştırılacak

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşümü sağlanan atıkların değerlendirilmesi amacıyla 6 mahallenin ardından Aktepe Mahallesi'nde sarı torba dağıtımına başladı. 

Denizli Belediyesi, Kuşpınar, Mehmetçik, Çamlık, Yenişehir, Atakent ve Kiremitçi mahallelerinin ardından Aktepe Mahallesi'nde de atıkların ayrı toplanmasına başlanacak. 

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 3 gün süren çalışmanın ardından atıkların ayrıştırılması konusunda broşür ve toplama günü ile saatini bildiren el ilanını dağıtarak Aktepe'de yapacağı çalışmaya ilk adımı attı. Ekipler her aileye dağıttıkları sarı torbalara pet, plastik, strafor, tetrapak ve metal atıkları ile tekstil ürünleri atıklarının atılmasını istediler. 

Evsel atıkların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulanan çalışma kapsamında söz konusu 6 mahallede aylık ortalama 20 ton değerlendirilebilir atık toplanıyor. Dağıtılan sarı torbaların ekipler tarafından haftalık olarak toplanacağı açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 12:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?