2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'nin basın tarihi kitap oldu

DENİZLİ'NİN 100 YILLIK BASIN TARİHİ KİTAPLAŞTIRILDI

Denizli'nin 100 yıllık basın tarihi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ercan Haytoğlu tarafından derlenerek, kitap haline getirildi.

Yaklaşık 4 yıl süren bir araştırmanın ardından Denizli basın tarihinin 1909 ile 2009 yılları arasındaki dönemini kapsayan kitap, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde (DGC) düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, DGC Başkanı Bülent Öztürk ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ercan Haytoğlu, çalışmanın 2006 yılında bir proje olarak başladığını belirterek, "600'ü aşkın gazete, dergi ve bültenin derlenmesiyle Denizli'nin 100 yıllık basın tarihini ortaya çıkardık. Her gün hazırlanan gazeteler, büyük bir emeğin ürünü olarak tarihe mal oluyor. Kitabı hazırlarken Ankara Milli Kütüphane, İzmir Milli Kütüpane, Beyazıt Devlet Kütüphanesi başta olmak üzere Türkiye'deki tüm kütüphanelerde araştırmalar yaptık. Bu çalışmayı bir envanter çalışması olarak görmek mümkün" dedi.

DGC Başkanı Bülent Öztürk ise çalışmaya DGC olarak katkı sağladıklarını belirterek, "Denizli medyası adına güzel şeyler yapmayı düşündük. Cemiyet olarak bu çalışma bizim hedeflerimizden biriydi. Denizli'nin kaybolmuş 100 yıllık basın tarihi ortaya çıktı. Gazetecilik mesleği her aşaması güçlüklerle dolu bir meslek. Başta PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ercan Haytoğlu olmak üzere bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç da PAÜ'nün son yıllarda en büyük politikasının araştırma üniversitesi olmak olduğunu belirterek, "Bugüne kadar 110'a yakın çalışma yaptık. Denizli Basın Tarihi bunların en sonuncusu. Bu çalışma tam bir bilimsel eser. Bütün kurullarımız basının önemine inanıyor. Üniversite olarak bilimsel çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 750 sayfadan oluşan Denizli Basın Tarihi 1909-2009 kitabında Denizli'de 100 yıl boyunca çıkan gazete, dergi ve bültenler yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 11:54:04
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 13:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?