2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'nin çehresi değişiyor

DENİZLİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Denizli Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'nda Denizlililer'in Milli Mücadele’yi başlattığı yer olan Bayramyeri Meydanı ile 800 yıllık tarihi Kaleiçi'nin çevresinde iyileştirme projesi başlattı.

Denizli'de ‘100 Yılın Projesi’ olan alt yapı çalışmaları devam ederken, şehrin ticaret merkeziolarak bilinen ve Milli Mücadele’nin başlatıldığı yer olan Bayramyeri ve tarihi Kaleiçi Çarşısı başlatılan çalışmalarla nostaljik bir yapıya kavuşturulacak. Denizli'nin çehresini değiştirecek

çalışmaları yerinde inceleyen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları Nilgün Ök, Şamil Çınar ve Mahmud Güngör'le birlikte Bayramyeri ve Kaleiçi'ni gezdi.

Esnafla sohbet eden, onların görüş ve taleplerini alan Başkan Zeybekci kentsel iyileştirme projesinin herkesin yararına olduğunu belirterek, "Bölge esnafıyla daha önce birçok kez görüştük ve görüşlerini aldık. Projeyle ortaya çıkacak başarı tüm esnafa aittir. Burası insanların tercih ettiği çok güzel bir mekan olacak" dedi.

AMAÇ TİCARETİ CANLANDIRMAK

Projeden sorumlu başkan yardımcısı Nilgün Ök de çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje ile yolların yayalar lehine genişletileceğini, kent mobilyaları ve çevre düzenlemesiyle bölgenin eski tarihi dokusuna uygun hale geleceğini ifade eden Nilgün Ök, "Projenin amacı, Bayramyeri Meydanı ve Kaleiçi ve çevresindeki ticareti canlandırmak ve kentsel iyileştirme çalışmasını başarıyla uygulamaktır. Bu da ticaretin yoğun olduğu bölgede araca terk edilmiş trafiği revize edip, genellikle yayalar lehine yolu genişletmekle mümkün. Bunu yaparken kendimize has malzeme kullanacağız. Yollar doğaltaş, kaldırımlar ise travertenden yapılacak” dedi.

AÇIK HAVA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Aydınlatma elemanları kullanılarak alana hoş bir görünüm kazandıracaklarını da sözlerine ekleyen Ök, “Birçok yere çınar, ergüvan, akasya gibi ağaçlar dikeceğiz. Bizim bu çalışmalarımızın ardından, esnaf da zamanla kendi iş yerlerini iyileştirecek. Kentsel iyileştirme projesi, Eski Sarayköy Caddesi'nden, Ahi Sinan Caddesi'ne kadar geliyor. Bayramyeri petrol istasyonun olduğu ara sokaktan camiye çıkan yol ve kaldırım, Kaleiçi Çarşısı'nın etrafı da proje içinde yer alıyor. Burada, açık havada alış merkezi havası oluşturulacak" dedi.

DENİZLİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
DENİZLİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 13:20:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 13:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?