2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'nin depremselliği

Denizli İnşaat Mühendisleri Odası’nın düzenlediği ‘Denizli ve çevresinin depremselliği’ konulu konferans yapıldı.

Denizli Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Prof. Dr. Ahmet Ercan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Utku, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Denizli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Bülent Altunay, Denizli’nin depremsel hareketliliğin yoğun yaşandığı bir bölge olduğunu, depremin, insanların kurduğu medeniyetleri yıkan yoğun acılar yaşatan bir doğa olayı olduğunu ve ekonomik anlamda da büyük zararlar verdiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Utku, depremin meydana geliş şekilleri, nasıl özelliklerinin olduğunu, depremin insanlar üzerindeki tehlikesi, yapıların dayanıklılıkları, Denizli’deki depremin riskli alanları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Ahmet Ercan ise, yer yapı deprem şekilleri, depremden dolayı hangi yapıların çöktüğü, yapıların çökmemesi ve zarar görmemesi için nelerin yapılması gerektiğini, Denizli’nin deprem durumu, Denizli-Pamukkale çukuru depremcikleri, depremciklerin kökeni, depremin önceden bilinip bilinemediği ve deprem sırasında alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de yapılan Afet Tatbikatı sonrasında meydana gelen küçük yer sarsıntılarının ardından uzmanların uyarısı üzerine vatandaşları doğru bilgilendirmek ve depreme dayanıklı olmayan okulları tespit etmek amacıyla vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi. Yüzde 1 ihtimal dahi olsa vatandaşları doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptıklarını vurgulayan Vali Erkmen, yapılan tatbikat sonrası da, eksikliklerin tespit edildiğini ve bu eksikliklerin giderilmeye başlanıldığını sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda, panele katkı verenlere plaketleri verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 14:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?