2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'nin yol haritası masaya yatırıldı

Denizli Belediyesi ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliğiyle hazırlanan Denizli'nin Geleceği Yol Haritası taslak çalışması masaya yatırıldı.

Bölgenin zengin doğal ve kültürel mirasının bir bütün olarak yeniden ele alınıp değerlendirilmesini hedefleyen ve yoğun Komisyon Danışma Kurulu toplantılarıyla son şeklini alan 2010-2023 Denizli'nin Geleceği - Yol Haritası Taslak Çalışması, Belediye Sanat Merkezi'nde düzenlenen panelde tartışıldı.

İki bölümden oluşan panelde komisyon çalışmaları katılımcılara aktarıldı ve konuşmacılar görüşlerini anlattı. Panelin sonunda Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen kapanış konuşması yaptı.
Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, Denizli'nin Geleceği Yol Haritası gibi bir çalışmanın Türkiye'nin hiçbir ilinde yapılmadığını belirterek, söz konusu çalışmanın 1/25000 Çevre İmar Planı'na aktarılmasıyla daha büyük bir işin başarılacağını söyledi.

Büyük bir fırsat yakaladıklarını belirten Zeybekci, "Bu çalışma bugüne kadar Türkiye'de hiç yapılmayan, İsviçre'de bazı kantonların yapabildiği bir çalışma. Bu çalışmanın liderliğini önderliğini kim yapacak gibi bir tartışmanın içine girmeyelim. 1/25000'lik planı nasıl üst düzeyde uzlaşıyla yaptıysak, bu revizyonu da birlikte yapacağız. Bu konuda çok başarılıyız. Bu revizyon artık yapılabilen ve yapılabilecek 1/25000'lik tarihinin en iyisidir. Yaz sonuna kadar plana aktarılabilir hale geleceğiz. Ondan sonra burada görülen her şeyi 1/25000'lik planının üzerine aktaracağız. 40 akıldan elde ettiğimiz bir bir çalışmayla şehrin anayasasını birlikte yazma görevini yerine getiriyoruz. Ana hatlarıyla şekil çizilir, içini vatandaşlar doldurur" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, GAP Bölgesi'nden sonra Türkiye'de en çok toplulaştırmanın Denizli'de yapıldığını belirterek, "Toprak haritası da 2010 yılı sonuna kadar yüzde 100'e çıkarılacak. İsteğimiz, vatandaşımız elindeki harita bilgileriyle geldiğinde arazinin tüm özelliklerini kendisine verebilmek. Denizli'nin altyapısı değerlendirilebilecek potansiyele sahip. Şehirleşme anlamında da altyapısının düzgün olması gerekir. Yapılan çalışmaların amacı, Denizli'de yaşayan insanların ekonomik anlamda refah seviyelerinin yükseltilerek, herkesin yaşamaktan zevk alacağı bir şehir oluşturmak. Bunu yapabilecek insan gücü de bu topraklarda var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci,
Panelistlere ve oturumları yöneten başkanlara teşekkür belgesi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 15:49:53
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 16:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?