7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizlispor,ligde kalma umutlarını arttırdI

Turkcell Süper Ligi'nin 33. haftasında kendi evinde Kayserispor'u 2-1 yenen Denizlispor, ligde kalma umutlarını arttırdı. 


Yaklaşık 15 bin taraftarın izlediği karşılaşmanın ilk yarısında rakibine oranla daha fazla topa sahip olan ve gol pozisyonuna giren Yeşil-siyahlılar, Adriano'nun golüyle öne geçti. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan konuk Kayserispor, beraberlik golünü İlhan'la buldu. Zaman zaman sertliklerin yaşandığı, Denizlispor'dan 6, Kayserispor'dan da 4 oyuncunun sarı kart gördüğü maçta, Denizlispor, beraberlik golünü yedikten 2 dakika sonra Serhat'ın golüyle tekrar öne geçti ve maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Maçtan sonra Denizlispor cephesinde büyük sevinç yaşandı. Denizlisporlu taraftarlar, dakikalarca futbolcular lehine tezahürat yaparken, stat dışında da sevinç gösterileri devam etti. Denizlispor, bu galibiyetle puanını 40'a çıkararak düşme hattının üzerinde kalmayı başardı. 

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, son 9 maçtır mağlup olmadıklarını, 12 haftadır aynı stres ve heyecanı yaşadıklarını belirterek, "12 haftada bir defa mağlup olduk. Çok iddialı ve çok stresli bir maç olacağını biliyorduk. Rakibimiz ligde geçen haftadan daha bir konumdaydı. Bize karşı daha rahat oynadılar ve iyi mücadele ettiler. Kıran kırana bir maç oldu. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Önümüzde Vestel Manisaspor maçı var. Onu da kazanacağız veya rakiplerimizin kaybetmesini bekleyeceğiz. Artık
lig her şeye gebe. İnşallah, ligde kalırız çünkü oynadığımız futbol ve yaptığımız mücadeleyle bunu hak ediyoruz. Futbolcularıma ve taraftarlara teşekkür ediyorum" dedi. 

Kayserispor Antrenörü Mutlu Tunç, ligde son haftaları oynamanın eziyet olduğunu belirterek, "Bugün iki takım da sahada iyi mücadele etti ancak saha dışında sıkıntılar yaşadık. Kulübeden kafamı çıkaramadım. Maçta iyi mücadele oldu. İkinci yarı üstünlük kurduğumuz anda beraberlik golünü bulduk. Ancak şanssız bir şekilde ikinci golü yedik. Denizlispor'u tebrik ediyorum. Gelecek hafta Beşiktaş'ı yenip ligi 5. sırada bitirmek istiyoruz" diye konuştu. 

Kayserisporlu futbolcu Ragıp da son haftalarda hep ligde kalma mücadelesi verdiklerini belirterek, "Maçın ikinci yarısında 15 dakika maç durdu ancak eklenen süre 3 dakikaydı. Hakemler gerekli müdahaleleri yapmadılar" dedi. 

Denizlisporlu Yusuf da Kayserispor maçının zor geçeceğini ve rakiplerinin Kayseri Erciyespor maçı için oynayacağını bildiklerini belirterek, "Dediğimiz gibi oldu. Çok zor bir maç oldu. Rakip iyi direndi. Kazanmamız gerektiğini biliyorduk ve elimizden geleni yaptık. Denizli'ye hayırlı olsun. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımızı gelecek hafta Vestel Manissapor maçında yanımızda görmek istiyoruz" dedi.
Yeşil-siyahlı futbolcu Serhat ise, "Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Bu durumda futbol oynamak çok zor. Yapacak olduklarınızı da yapamıyorsunuz. İyi mücadele ettik ve kazandık. Kazanmayı hak etmiştik. Herkes elinden geleni en iyi şekilde yaptı. Ligde kalma şansımızı son haftaya bıraktık. Bizi ligde bırakacak sonucu son hafta alıp ligde kalacağız" diye konuştu.
 
Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek de futbolcuların paralarını alamadığı yönündeki bilgilerin doğru olduğunu belirterek, "Ama futbolcularımın hepsi aslan gibi. Hiçbir zaman bu tür şeyleri problem yapmadılar. Hepsine aferin. Onurlarıyla mücadele ediyorlar. Bu bizim için onur mücadelesi oldu. Futbolcularım adam gibi adam. Denizlispor, ligde kalacak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 02:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?