2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizlispor evinde horozlandı

Denizlispor, bu sezon deplasmanda oynadığı 8 maçtan sadece bir puan alabilirken, kendi evinde sadece 2 maç kaybetti.

Turkcell Süper Ligi'ne bu sezon geçen yılki kadrodan 13 futbolcusuyla yollarını ayırarak yenilenmiş kadrosuyla başlayan Denizlispor, kendi sahasındaki başarısını deplasmanda gösteremedi.

Kendi sahasında oynadığı 8 maçta sadece Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye yenilen, Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile de berabere kalan Yeşil-siyahlı ekip, 4 maçını kazanarak 14 puan topladı. Deplasmanda ise kötü bir grafik çizen Denizlispor, oynadığı 8 maçta sadece ligin üçüncü haftasında Konyaspor deplasmanından bir puanla döndü. Kendi sahasında 13 gol atıp 11 gol yiyen Yeşil-siyahlılar, deplasmanda kalesinde 20 gol görürken, sadece 9 gol atabildi. 16 maç sonunda topadığı 15 puanla 13. sırada yer alan Denizlispor, en farklı mağlubiyetini ilk hafta 4-1'lik sonuçla Galatasaray karşısında alırken, galip bitirdiği 4 maçın hepsini tek golle kazandı. En çok golü 4-3 kazandığı maçta Bursaspor'a atan Denizlispor, Kayserispor'u 1-0, Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 ve Antalyaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Turkcell Süper Ligi'nin en genç takımına sahip Denizlispor, teknik direktör Ali Yalçın ile başladığı ilk yarıyı Ümit Kayıhan ile tamamladı.

Fortis Türkiye Kupası'nda gruplara kalmayı başaran Denizlispor, kupada Manisaspor ile berabere kalırken, Konyaspor'u deplasmanda yenerek çeyrek finale kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Denizlispor, 7 Ocak'ta kendi sahasında Alanyaspor, 11 Ocak'ta da deplasmanda Sivasspor maçlarıyla kupa maçlarını tamamlayacak.

Ankaragücü maçından sonra bir haftalık izin verilen Yeşil-siyahlılar, 29 Aralık'ta toplandıktan sonra hazırlıklara kendi tesislerinde başlayacak. 5 Ocak'ta Denizli Belediyespor ile hazırlık maçı yapacak olan Denizlispor, 7 Ocak'ta Alanyaspor ve 11 Ocak'ta Sivasspor ile oynayacağı kupa maçlarının ardından 12 Ocak'tan itibaren Antalya'da kampa girecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?