2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizlispor mutlak galibiyet peşinde

Denizlispor, ligin ilk yarının son maçında karşılaşacağı Ankaragücü'nü yenerek kötü gidişe son vermek istiyor.

Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftasında kendi sahasında kendisiyle aynı puanda olan Ankaragücü ile karşılaşacak olan Denizlispor, hazırlıklarını mutlak galibiyet parolasıyla sürdürüyor. Teknik direktör Ümit Kayıhan nezaretinde Haluk Ulusoy Tesisleri'nde yapılan antrenmana sakatlıkları süren Murat Karakoç ve Couto dışında tüm futbolcular katılırken, hafif sakatlığı bulunan Carlos Alberto takımdan ayrı çalıştı. Isınma çalışmasının ardından 2 gruba ayrılan futbolcular, daha sonra kanat ortaları ve kaleye şut çalışması yaptı. Antrenmanda futbolcuların oldukça neşeli ve istekli çalışması dikkat çekti. Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, göreve geldiği günden beri 5 lig ve bir kupa maçı oynadıklarını, bunlardan biri kupa maçı olmak üzere sadece 2'sini kazandıklarını belirterek, "Diğer 4 maçı kaybettik. Denizlispor'a geldiğimde, öncelikle takımı tanıma fırsatını 3 haftada buldum. Oynatmak istediğimiz oyun planını ve futbolcularla neler yapabileceğimizi maçlarda göstermek istedik. Ancak benim oyun sistemimde, hücum futbolu ve gol atıp arkamızı kapayıp hücuma çıkış üzerinde antrenmanlarda başarılı olduk ama bunu maçlara yansıtatamadık" diye konuştu.

Türkiye liglerinde 3 haftada en çok gol atan ve yiyen takım olduklarını ifade eden Kayıhan, "Bunun için bazı önlemler almak zorundaydık. Defansif zaaflarımızı göz ardı edemeyiz. Deplasmanda 3 gol atıp mağlup oluyorsak, 2 gol atıp mağlup oluyorsak burada bir sorun ortaya çıkıyor. Saha içinde yaptığımız çalışmalarda başarılı olamadık. Biraz daha takımı defansif oynatarak öncelikle gol yememeyi düşündük, ancak son haftalarda bunu başaramadık" dedi.
Hiçbir mazeret aramadıklarını belirten Kayıhan, "Defans takımı ayakta tutan can damarıdır. Ama maalesef biz bunu canlandıramadık. Elimizdeki oyuncular yeterli olamadı. İstediğimiz sonuçları alamadık. Devre arasına giriyoruz. Devre arasında takıma katılacak oyuncularla daha iyi yerlere geleceğiz" diye konuştu.

Ankaragücü maçını mutlaka kazanmak zorunda olduklarını belirten Kayıhan, "Kim oynarsa oynasın, kiminle oynarsak oynayalım mutlaka kazanmalıyız. Bizim acilen puana ihtiyacımız var. Büyük avantajlar kaçırdık. Şu anda 20 puanda olmalıydık. Rakiplerimiz de bizimle birlikte puan kaybetti. Ancak biz bu avantajı kullanamadık. İkinci yarıya avantajlı başlamamız için çok önemli bir maç. Bu maçı kazanmak için herşeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Devre arasında takıma takviye yapılacağını belirten Kayıhan, "Ben gelmeden önce de transfer çalışmaları sürüyordu. Özellikle defans blouğunda sıkıntı yaşıyoruz. Sakat futbolcuların iyileşmesi ve yapacağımız takviyelerle ikinci yarıya daha güçlü gireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?