2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizlispor-Sivasspor: 1-2

Turkcell Süper Lig'in flaş takımı Sivasspor doludizgin yolunda ilerliyor. Rakip tanımayan Kırmızı beyazlılar Denizlispor engelini de geçerek gözünü derbiye dikti ve G.Saray-F.Bahçe maçından gelecek skoru beklemeye başladı.

Denizlispor'u 23.dakikada Sezer Badur ve 57.dakikada Hayrettin'in golleriyle 2-1 geçmeyi başaran Sivasspor puanını 70'e çıkardı. Denizli'nin tek golünü ise kaptan Yusuf Şimşek kaydetti ve ligdeki gol sayısını da 10'a çıkardı. Denizli deplasmanından 3 puanla çıkan Sivasspor bu skorla Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yenilen takımla puanını eşitleyecek, derbi berabere biterse iki takımın da 1'er puan gerisine gelmiş olacak. Öte yandan Sivasspor gelecek hafta G.Saray'ı kendi sahasında konuk edecek.

Sivasspor'un bu galibiyeti derbiye de farklı bir heyecan getirdi.

DENİZLİ SAKATA GELDİ!
Denizlispor karşılaşmada 3 sakat verdi. Önce kaleci Bulut sakatlandı. İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Bulut'un üst adalesinde yırtık olduğu öğrenildi. Yine ilk yarıda sakatlanan Burak oyuna devam edemezken ikinci yarıda da sakatlığından dolayı Caner oyundan çıkmak zorunda kaldı.

DENİZLİSPOR:1 SİVASSPOR:2

STAT: Atatürk
HAKEM: Yunus Yıldırım
DENİZLİSPOR: Bulut (dk.45 Süleyman) - Burak (dk.46 Selahattin), Fatih, Tomas, Cesar, Hasan Yiğit - Giray, Çağlar, Yusuf, Musa - Caner (dk.49 Engin)

SİVASSPOR Petkoviç - Abdurrahman, Saidi, Diallo, Hayrettin - Musa (dk.89 Cvetkov), Sylla, Devran (dk.74 Aytaç), Onur - Sergio (dk.78 İlhan), M.Yıldız
GOLLER: Sezer (dk.23) Hayrettin (dk.57) Yusuf (dk.72)
SARI KART: Musa (Denizlispor) Hayrettin (Sivasspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
İlk 5 dakika geride kaldı. İlk dakikalarda her iki takım da gol pozisyonu yakalayamadı. Oyun karşılıklı pas hatalarıyla orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.

10.dakikada Mehmet Yıldız ortaladı. Onur kafayla içeriye doldurdu. Top kaleci Bulut'ta kaldı.

13.dakikada Sezer yerde kaldı. Kritik bölgeden kullanılan serbest vuruşta Sergio'nun şutu kaleci Bulut'ta kaldı.

15.dakikadan sonra Denizlispor oyuna ağırlığını koydu. Sağlı sollu kanat ortalarıyla gelen Denizlispor bu ataklardan yararlanamadı.

GOL: 23.dakikada Musa Aydın'ın pasında topla buluşan Sezer Badur ceza sahası yayının üzerinden muhteşem vurdu ve Sivas'ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

29.dakikada ceza sahasına indirilen topta Caner son anda topa dokunamadı ve Denizlispor önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

31.dakikada Yusuf topu güzel bir şekilde Caner'in önüne bıraktı. Caner'in sol çaprazdan sert vuruşu yan ağlarda kaldı.

33.dakikada Denizlispor'un bir penaltı itirazı oldu. Ceza sahasına indirilen topun Sivassporlu futbolcunun eline çarpttığı iddiasıyla bir anda tribünlerden ve futbolculardan hakeme tepki geldi.

36.dakikada Mehmet Yıldız'ın çaprazdan vuruşu kaleci Bulut'u da geçti. Top direği yalayarak auta çıktı.

SARI KART: Musa Kuş'a hakeme itirazdan dolayı sarı kart geldi.

SARI KART: 41.dakikada Caner'e faul yapan Hayrettin'e sarı kart çıktı.

45.dakikada Denizlispor kalecisi Bulut sakatlandı. Onun yerine Süleyman oyuna girdi. Bulut'un üst adalesinde bir yırtık olduğu haberi geldi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
Güvenç Kurtar ikinci yarıya Selahattin'i oyuna alarak başladı. Burak sakatlığından dolayı oyundan alındı.

49.dakikada Denizlispor'da bir oyuncu değişikliği daha yapıldı. Sakatlanan Caner'in yerine Engin oyuna girdi. Denizlispor böylece 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu.

53.dakikada Yusuf'un ortasına Engin kafayla vurdu. Top direğin üzerinden auta gitti.

GOL: 57.dakikada Hayrettin sol çaprazdan ceza alanına girdi. Mehmet Yıldız'ın pasıyla topla buluşan Hayrettin'in sert şutu direğe çarparak ağlarla buluştu: 0-2

Sivasspor 2-0 öne geçtikten sonra Denizlispor farkı 1'e indirmek için Sivas kalesine yükleniyor. Fakat Petkoviç'i geçmekte zorlandı Ege temsilcisi...

GOL: 72.dakikada ceza sahasına indirilen topta Yusuf sağ çaprazdan sert vurdu ve kaleci Petkoviç'i avladı. Fark 1'e indi. Yusuf ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı.

Sivasspor'da ilk değişiklik geldi. Devran'ın yerine Aytaç oyunda.

Denizlispor'un baskısı arttı. Sivasspor sıkıntılı dakikalar yaşıyor.

78.dakikada İlhan oyuna giriyor. Çıkan oyuncu Sergio...

Son 5 dakikaya girdik. Denizlispor baskısını sürdürürken Sivasspor oyunu soğutmaya çalışıyor.

90 dakika sona erdi. +3 oynanıyor.

ligtv
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 22:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?