2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizlispor'a Bulgar golcü

Denizlispor, transferin son gününde Bulgar santrafor Emil Rosenov Angelov ve Çaykur Rizesporlu kaleci Özden Öngün ile mukavele imzaladı.

Devre arası transfer döneminin en hareketli takımlarından biri olan Denizlispor, transferin son günü Bulgaristan'ın Litex takımında forma giyen 29 yaşındaki Emil Rosenov Angelov'u renklerine bağladı. Bugüne kadar Bulgaristan Milli Takımı'nda bir kez forma giyen Angelov'un 23 kez UEFA Kupası, 2 kez de Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı belirtildi.

Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Denizlispor Başkanı Ali İpek, ligde zor bir dönemden geçtiklerini ve Angelov'un transferiyle daha da güçleneceklerine inandıkları için bu transferi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ligde önümüzdeki 2 maçtan en az 4 puan çıkarmak zorundayız. Bunun yanı sıra Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde karşılaşacağımız Ankaraspor'u eleyerek kupada da yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Türkçe bilen Bulgar oyuncu Angelov, Denizlispor'un hedefi olan ve iyi yönetilen bir takım olduğunu belirterek, "İlk defa Bulgaristan dışında bir takıma transfer oldum. Mutluyum. Denizlispor'da başarılı olacağıma inanıyorum" dedi. Yapılan açıklamaların ardından Emil Rosenov Angelov kendisini 3.5 yıllığına Denizlisporlu yapan imzayı attı.

Yeşil-siyahlılar, Çaykur Rizespor'da forma giyen 31 yaşındaki kaleci Özden Öngün ile de anlaşmaya vardı. Kulüp binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran kaleci Özden, "Denizlispor her zaman ilgiyle izlediğim takımlardan biriydi. Bu kulübe geldiğim için transfer oldum. Tüm takım arkadaşlarımla birlikte Denizlispor'u başarıya götürmek için çalışacağım" dedi. Kaleci Özden'le sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Denizlispor, ara transferde yabancı oyunculardan Vega, Roman Kratochvil, Tomas ve İvan ile yollarını ayırırken, yerlerine Wescley, Berberoviç, Banguora, Angelov'u transfer etti. Şener, Ozan ve Zafer de yeşil siyahlıların yerli transferleri oldu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 20:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?