2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'ye 5 bin tonluk su deposu

Denizli Belediyesi, gelecekte yaşanması muhtemel su sıkıntısının önüne geçmek için başlattığı Acil Eylem Planı'nın 2. aşaması kapsamında Bağbaşı Beldesi'nde 5 bin tonluk içme suyu deposu yaptı.


Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün kontrolündeki inşaat çalışmasında, Zeytinköy yakınlarına inşa edilen içme suyu deposunun şehir şebeke bağlantıları da yapıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları Osman Zolan, Mustafa Ünal ve Mustafa Gökoğlan son kısım çalışmaları incelemek üzere deponun bulunduğu bölgeye gitti. Gökpınar Beldesi Aşağı Santral kaynağından çıkan suların derlenerek inşaatı tamamlanan 5 bin tonluk su deposunda toplanacağını söyleyen başkan Zeybekci, "Zeytinköy su deposuna 14 kilometre uzunluğunda ishale hattı da yapıldı. Böylece Gökpınar kaynağından derlenerek gelen sular bu depoya ulaşacak. Buradan da şehir şebekesine verilecek. Denizli Belediyesi olarak gelecekte su sıkıntısı yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Su ve Kanalizasyon Müdürü Şule Vardar da, Acil Eylem Planı'nın 2. aşamasında ayrıca Gökcen su kaynaklarının toplandığı bin tonluk su deposu yapıldığını, Gökpınar Beldesi'nin su ihtiyacının da bu şekilde karşılanacağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?