7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli'ye altı köprülü kavşak

Denizli Belediyesi, Denizli'yi İzmir'e bağlayan karayolu üzerinde yapımı planlanan Sümer Köprülü Kavşağı öncesinde, kavşağın çeşitli çaplarda kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu geçişlerini sağlayacak alt yapı deplasmanları yapım işini ihale etti. 

Denizli Belediyesi Encümen Salonu'ndaki ihaleye, 8 firma katıldı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, ihaleye katılan firma yetkililerine bilgi verdi. Denizli Belediyesi'nin daha önce yapmış olduğu kavşak ihalelerinin alt yapı işlerini aynı ihale içinde çözmeye çalıştığını ifade eden Çınar, "Yapılacak yeni kavşağımızda alt yapıyla ilgili bir hayli işimiz var. Kavşak projesiyle değerlendirdiğimiz zaman hem kavşağın yapım süresi hem de kavşağın maliyeti artıyor. 
Onun için biz kavşağın altyapısını kavşak projesinden ayırarak ayrı ihale etmeyi uygun gördük. Bu ihaleyi, hem Sümer hem de İstasyon kavşağının kavşak dışına çıkan deplasmanlarını toparlayacak şekilde hazırladık. Bu ihale, kavşak projemizin başlangıcından önce büyük bir mesafe kat edilmesi gereken bir iş. İşin süresi son derece önemli. Büyük bölümü kavşak dışında kalan işin, kavşak projesinden önce başlanması gerekiyor. Kavşakla paralel gidecek bölümleri de var. Kavşağın alt yapıdaki, geçişi bölümü kavşakla beraber gidecek. Onun dışında yan deplasmanların önceden yapılması gerekiyor.'' dedi.

 Daha sonra İhale Komisyonu Başkanı Yusuf Örnek teklif zarflarını inceledi. Komisyon Başkanı Örnek, komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından kazanan firmanın belli olacağını, ardından yer tespiti yapılarak 90 gün içinde işin bitirileceğini söyledi. Denizli Belediyesi, daha önce Sevindik, Dokuzkavaklar, Bakırlı, Deliktaş ve Fatih Köprülü kavşaklarını yapmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 18:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?