7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli'ye ana-baba okulu

Denizli'de faliyet gösteren 3 Rotary kulübü, çocukların gelişimi ve eğitimi ile ilgili konularda anne ve babalara yönelik konferanslar düzenleyecek. 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde toplantı düzenleyen Denizli Rotary Kulubü Başkanı Halim Sivri, Pamukkale Rotary Kulubü Başkanı Cengiz Alptekin ve Delikliçınar Rotary Kulbü Başkanı Turgay Üçyıldız, 3 Kasım'da başlayacak konferanslar hakkında bilgi verdi. Aydın, Nazilli ve Denizli'deki Rotary kulüplerince eş zamanlı olarak başlatılıp, dönüşümlü olarak uygulanacağı açıklanan Ana Baba Okulu adı verilen eğitim pogramının Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda ücretsiz olacağını söylediler. 

Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Alptekin, yaptığı açıklamada, Rotary kulüplerinin eğitim hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde eğitim geleceğin güvence altına alınabilmesi için vazgeçilmez bir husustur. Hepimizin de eğitimin içinde yer alması, elinden geleni yapması bir vatandaşlık görevidir. Bu süreçte yalnız okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın yanı sıra velilerinde bu işe dahil edilmesi sağlıklı bir neslin yetişmesi için gereklidir. Bu tespitten hareketle gerçekleştirilecek eğitim programı öğrenci, anne ve babalarına yada velilerine hitap edecek şekilde organize edilecektir" dedi. 

3-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak konferanslarda, şiddet ve çocuklar üzerindeki etkileri, evde ve okulda etkili yurttaşlık eğitimi, okul-aile işbirliği ve önemi, anne-baba çocuk iletişimi, çocuklar ve boş zamanını değerlerdirme aktivititeleri, çocukların nasıl daha başarılı olabileceği konuları ile ilgili bilgiler verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 15:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?