3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli'ye fosil müzesi

DENİZLİ'YE FOSİL MÜZESİ YAPILACAK

Denizli'de yapılmakta olan yeni Hükümet Konağı ve Meydan projesi çerçevesinde yapılacak olan müzelerde, Denizli Valiliği, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Uğurlu Oto Cam işbirliği ile travertenler içinden çıkan fosiller sergilenecek.

Fosil Müzesi ile ilgili olarak Denizli Valiliğinde imzalanan protokol törenine, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk ve Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, Valilik Meydan Projesi çerçevesinde yapılması düşünülen 'Fosil Müzesi' ile ilgili olarak, "Yapılacak olan müze sadece arkeolojik eserleri değil, kendi yöremize ait bir takım öğelerle de zenginleştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda, arkeoloji, etnografik unsurlar yada mermer yataklarından çıkan fosillerle o müzeyi ilginç kılacak değerleri yapmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımız ellerindeki fosilleri toplayıp, müzede ayrılacak bölümde ziyaretçilere sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Vali Yavuz Erkmen konuşmasında ayrıca, kamuoyuna ve özellikle mermer sektöründe uğraşanlara seslenerek, bu tip bulgulara rastlanıldığında özenle korunarak müzede sergilenmek üzere teslim edilmesini istedi. Denizli'nin tarihi ile ilgili vatandaşların elinde belge, fotoğraf, eser, kitap veya eşyaların da ilgili birimlere tutanak karşılığında teslim etmelerini isteyen Vali Yavuz Erkmen'in konuşmasının ardından protokol imzalandı.

DENİZLİ'YE FOSİL MÜZESİ YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 16:20:02
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 23:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?