2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli’ye Güney Koreli kardeş

Denizli ile Güney Kore'nin Muan şehri kardeş şehir oldu.

Denizli Belediye Meclisi, Güney Kore'nin Muan şehriyle kardeş şehir olunmasını oy birliğiyle kabul etti. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan'ın Meclis Başkanlığı'nı yaptığı toplantıda, Denizli'nin Güney Kore'nin Muan şehriyle kardeş şehir olması konulu gündem maddesi ele alındı.

Meclis Başkanı Zolan, Muan kenti hakkında bilgi vererek, "Muan, Çin, ABD ve İngiltere'nin yatırım üssü durumunda. Gerek eğitim gerek turizm ve gerek sanayi alanında bu ülkelerin Muan'da büyük hedefleri var. Bu tür yerlere ayak basabilmek çok önemli. Buralardan bir kişiyi bile tanımak her açıdan fayda sağlayacak. Bu girişimle ayağımızı basmış olacağız. Biz orada sadece Denizli'yi değil aynı zamanda ülkemizi de temsil edeceğiz" dedi.

AK Parti, CHP ve MHP Grup başkanlarının konuyla ilgili görüşlerini aktarmasının ardından oylamaya geçildi ve Denizli'nin Muan'la kardeş şehir olması oy birliğiyle kabul edildi.

Kardeş şehir olma teklifinin Muan şehrinden geldiği belirtildi. Muan'ın 65 bin nüfusa sahip ve Adalar Bölgesi'nde yer aldığı kaydedildi. Muan şehri, Amasya, Bilecik, Bursa, Tokat, Almelo, Pavlodar, Isani, Braila, Samara, Rodos, Bertzdorf, Mogilev ve Larisa'dan sonra Denizli'nin 14. kardeş şehri oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 16:13:00
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 20:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?