7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli'ye inemeyen uçak geri döndü

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Denizli seferini yapan TK 236 uçağı, 4 Ocak Perşembe günü elektrik sistemindeki arıza nedeniyle Çardak Havaalanı'na inemedi.

İstanbul'dan Denizli'ye gelmek üzere havalanan uçak, elektrik sistemindeki arıza üzerine Çardak Havaalanına inemedi. İstanbul'a geri dönen uçak, teknik yardımla Atatürk Hava Limanı'na indirildi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın Çardak Havaalanına inemediğini doğrulayarak, “Arızanın giderilmesi için uçağın İstanbul'a dönmesi gerekiyordu. Bu nedenle döndü. Uçağın Çardak Havaalanına inmemesi yolcuların can güvenliğinin sağlanması içindir” dedi. “Arızanın yolculardan birisinin cep telefonuyla konuştuğu için meydana geldiği iddia ediliyor” sorusuna Genç, “Bizde böyle bir bilgi yok” yanıtını verdi. 

Bu arada THY'nin bugünkü İstanbul-Denizli uçak seferi de Çardak'daki sis nedeniyle bir saat rötarlı gerçekleşti.

ILS SİSTEMİ YETERSİZ İDDİASI

Öte yandan Çardak Havaalanındaki Aletle İniş Sisteminin (ILS) yetersiz olduğu iddia edildi. Sisli havalarda görüş mesafesini artıran bu sistemin Çardak Havaalanında kurulu olduğu, ancak kategorisi 1 olduğundan sisin yoğun olduğu anlarda işlevini tam olarak yerine getiremediği, ILS kategorisinin 2'ye yükseltilmesinin 250 metre dolayındaki görüş mesafesini 350 metreye çıkaracağı ifade edildi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, sis nedeniyle uçak seferlerinde yaşanan rötar ve iptallere THY'nin bir çare bulması gerektiğini belirterek, ”Örneğin 21 Aralık 2006'da İstanbul-Denizli seferini yapacak olan uçak, Çardak'daki sis yüzünden kalkmadı. O uçakta 30 Japon yolcu içinde rezervasyon yapılmıştı” dedi. 

Arazi yapısı ve havaalanının yakınındaki göl nedeniyle sis sorununun sıkça yaşandığını ifade eden Keçeci, “THY bir istatistik yapsa, İstanbul-Denizli uçak seferlerinin iptal gerekçesinin yüzde 95 sisten olduğunu görecektir. Öyleyse ILS sistemi bir an önce güçlendirilmeli. Çünkü Denizli turizm ve sanayi kenti. Yurt dışından gelen misafirlerimiz sıkıntıyla karşılaşıyor” diye konuştu.
a.a
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 14:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?