7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli'ye kurulsun!

DENİZLİ BAROSU BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ'NİN KURULMASINI İSTİYOR

Denizli Barosu, Ege Bölgesinde kurulması planlanan ikinci Bölge Adliye Mahkemesi'nin Denizli'ye kurulmasını istedi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan yönetim kurulu ile birlikte baro düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinin baro başkanlığı tarafından da yakından takip edildiğini belirterek, seçimlerde alınacak sonuçların tüm yurttaşlara ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Denizli'nin nüfusuna oranla adli iş yükü fazla olan bir il olduğunu belirten Müjdat İlhan, "Zaman zaman Denizli Adliyesi'nin iş yükünü istatistiki veriler şeklinde kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu verilerde Denizli'nin Ege Bölgesinde İzmir'den sonra en büyük ekonomiye nüfusa, nüfusa oranla adli vakaya ve dava sayısına sahip olan il olduğunu göstermektedir. 2011 Genel Seçimlerine katılan tüm siyasi partiler Denizli'ye özel ve ülke genelini ilgilendiren projelerinden ve vaatlerinden bahsetmekte, siyasi anlayışlarına göre seçim kampanyalarını yürütmeye devam etmektedir" dedi.

Türkiye'de yüksek yargının iş yükünü azaltmak için 5235 Sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun'un 25. maddesi uyarınca İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Adana, Erzurum ve Diyarbakır olmak üzere 9 ilde Bölge Adliye mahkemeleri kurulduğunu belirten İlhan, "Bu iller dışında yeni illerde de Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulacağı bilinmekte olup Ege Bölgesinde kurulması planlanan ikinci Bölge Adliye Mahkemesinin de İlimizde kurulması için baromuz tarafından gerekli girişimler yapılmaktadır. Pamukkale Üniversitesinde Hukuk Fakültesi kurulması konusunda girişimlerin olduğunu bilmekteyiz. Denizli'nin idari yargıda da Bölge İdare Mahkemesi kurulmuş olan bir merkez olduğu bilinmektedir" diye konuştu.

Coğrafi konum ve adli iş yükü olarak İzmir'den sonra Bölge Adliye Mahkemesi kurulmasına en uygun ilin Denizli olduğunun görüldüğünü belirten Müjdat İlhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bölge Adliye Mahkemelerin duruşmalı yargılama yapacağı ve ilimiz dışında Ege Bölgesinde başka bir ilde ikinci Bölge Adliye Mahkemesinin kurulması durumunda, başta adli dava ve işlemleri olan hemşerilerimiz olmak üzere meslektaşlarımızın başka ile gideceği için bu işten büyük sıkıntı duyacağı kesindir. Şehrimize büyük bir ekonomik maliyeti olacağı da düşünüldüğünde Ege bölgesinde kurulacak ikinci Bölge Adliye Mahkemesinin Mutlaka Denizli'de kurulması gerekmektedir. Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde Denizli Barosu olarak bizler ilimizde seçimlere katılan tüm siyasi partilerimizden ve milletvekili adaylarımızdan Denizli'ye Bölge Adliye Mahkemesi Kurulması konusunda söz vermelerini istiyoruz. Çünkü bu güne kadar hiçbir adayımızdan ve siyasi partimizden bu konuyla ilgili bir açıklama duyamadık. İlimizle ilgili hazırlamış olduğumuz başta merkez ve ilçe adliyelerimize ait verilerin olduğu dosyamızı da 13 Haziranda seçilen tüm vekillerimize takdim edeceğiz. Bizlerin takipçisi olduğu gibi seçilen vekillerimizin de Denizli için, hemşerilerimiz için Bölge Adliye Mahkemesinin Denizli'de kurulması adına çalışmalar yapmasını ve süreci yakından takip etmesini istiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:13:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 15:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?