2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'ye turist akını

DENİZLİ'YE GELEN TURİST SAYISI 1.5 MİLYONA YAKLAŞTI

Denizli'ye bu yılın ilk 8 aylık döneminde gelen turist sayısının 1.5 milyona yaklaştığı belirtildi.

Denizli'de faaliyet gösteren turizm işletme belgeli tesislere yönelik bilgilendirme toplantısı Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında yapıldı. Pam Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, KOSGEB Müdürü Kemal Bildiş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz ile turizm işletme belgeli yeme-içme tesisleri, turizm acenteleri ve konaklama tesisleri yetkilileri katıldı.

Toplantıda KOSGEB Müdürü Kemal Bildiş, KOSGEB'in turizmcilere yönelik olarak uyguladığı avantajlar hakkında vererek, turizmcilere KOBİ Proje Desteği, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı başta olmak üzere, Tematik proje desteği programı, Girişimcilik destek programı, AR-GE inavasyon ve endüstriyel uygulama destek programı ve genel destek programlarının uygulandığını söyledi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz da, turizm işletmelerinin uyması ve uygulaması gereken kurallar hakkında bilgiler vererek, ilk defa bu yıl profesyonel turizm rehberliği kursu açıldığını ve bu kurs sayesinde Denizli'nin rehberler sayesinde daha iyi tanıtılacağını ve bölgede rehber sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise, Denizli'nin 12 ay boyunca turist çeken bir yer olduğunu, toplam 185 konaklama tesisi ve 14 bin 358 yatak bulunduğunu söyledi. 2010 yılı Ocak-Ağustos döneminde Denizli'ye 1 milyon 409 bin 286 turistin geldiğini belirten Ertekin, yabancı turistlerin en çok giriş yaptığı sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında sınır kenti olmamasına rağmen Denizli'nin 5. sırada yer aldığını vurguladı. Denizli'de 6 sektörde kümelenme çalışması yapıldığını ve kümelenme çalışmalarına önem verdiklerini belirten Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, bu tür toplantılarının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

DENİZLİ'YE GELEN TURİST SAYISI 1.5 MİLYONA YAKLAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 10:26:05
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 13:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?