2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'ye turist yağdı

Denizli, tarihinde ilk kez, yabancı turist girişi sayısında ünlü turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla’yı da geride bırakarak, Antalya ve İstanbul’un ardından Türkiye üçüncüsü oldu. 



Beyaz Cennet Pamukkale’yle dünya çapında adını duyuran Denizli’ye bu yılın ilk 5 ayında, geçen senenin aynı dönemine göre 100 binlik artışla 364 bin 297 turist geldi. Muğla ise 340 bin 760’te kaldı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, dünyaca ünlü birçok tatil merkezine sahip Muğla’yla İzmir’i geride bırakmanın imkansızı gerçekleştirmekle eşdeğer olduğunu söyledi. Korkmaz, şöyle dedi:
“Büyük mutluluk duyuyoruz. Eskiden, Muğla’yı geride bırakmanın hayalini bile kuramazdık. Ama artık rakamlarla bu gerçek oldu. Pamukkale’de yapılan düzenlemeler ve mevcut projelerin iyi takip edilerek uygulamaya alınmasıyla ektiğimiz tohumlar yeşerdi. Denizli, Laodikya’yla birlikte Pamukkale ve Hierapolis gibi tarihi-doğal değerleriyle özellikle AB ve Uzakdoğu ülkelerinden önemli oranda turistin ilgisini çekiyor. Bundan sonra oranın daha da artacağına inanıyorum. Artık insanlar sadece denizi değil, kültür ve doğal güzellikleri de tercih ediyor. Bundan da en çok Denizli faydalanacak diye düşünüyorum.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 11:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?