3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli’yle Uşak arasına duble yol

Denizli-Uşak bölünmüş yolunun ilk kısmı olan Yokuşbaşı Mevkii'nde 10 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasının temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine, Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Karayolları İzmir Bölge Müdürü Erol Altun, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Karayolları İzmir Bölge Müdürü Erol Altun Kaklık-Uşak arası 118 kilometrelik yol yapım çalışmalarına başlanıldığını, Kaklık-Çivril arası bölünmüş yol yapım çalışmalarına bugün düzenlenen törenle ilk etapta, Yokuşbaşı Mevkii'nde 10 kilometrelik yolun yapımına başlanıldığını, temeli atılan yolu kısa bir sürede bitirmeyi planladıklarını söyledi. AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, bir ülkenin gelişmişliğinde ve zenginliğinde yapılan yolların önemli olduğunu, yıllar önce yapılan yollarla günümüzde yapılan yollar karşılaştırıldığında çok fark olduğunu söyleyerek, yeni yapılacak olan yolun hayırlı olmasını diledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, karayollarının duble yola dönüşmesinin trafikte güvenlik sağladığını ve vatandaşlara da kolaylık getirdiğini söyledi. Duble yolların yapılmasının Türkiye'de çok önemli bir olayın başarılması olduğunu ifade eden Vali Erkmen, temeli atılan Denizli-Uşak bölünmüş karayolunun, Uşak kısmının da Uşak sınırları içinde temeli atılacağını, her iki istikametinde ilerleyerek birleşeceğini söyledi. Şu anda 10 kilometrelik bir yolun yapımının başlandığını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, vatandaşların gösterecekleri kolaylıklarla bu mesafenin artabileceğini söyledi. Vali Erkmen ayrıca, bu yıl Denizli'yi çevre illere bağlayan yolların tamamen duble yol haline geleceğini belirterek, "Denizli-Antalya Karayolunun tamamı, Buldan-Manisa sınırının Denizli sınırları içindeki karayolunun duble yol olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Denizli-Uşak bölünmüş karayolunun Kaklık-Çivril arası 10 kilometrelik yol yapım çalışmasının temeli atıldı.  Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri buradaki törenin ardından Yokuşbaşı köyüne gitti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen, yapılacak yol hakkında bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 11:05:29
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 10:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?