2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dentaş Ambalaj 100 işçi çıkaracak

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş, Denizli'deki fabrikasında çalışan 100 işçinin işten çıkarılmasına karar verdi.

Dentaş Ambalaj'dan İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin Denizli'de bulunan fabrikasında finansal verilerin incelenmesi sonunda hedeflerin gerçekleştirilmediğinin, mali tabloların olumsuz sonuç verdiğinin, bu olumsuzlukların 2008 yılı ikinci yarısında ve 2009 yılında da devam edeceğinin anlaşıldığı vurgulandı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Yönetim Kurulumuz, bu olumsuzluklar ve satışların gösterdiği mevsimsel dalgalanmalar karşısında Denizli fabrikasının yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyulduğuna ve tasarrufa yönelik tedbirlerin alınmasına, fazla mesailerin kaldırılmasına, çalışanlara izin kullandırılmasına, yeni norm kadro oluşturulmasından sonra da gereken bölümlerde yasal tensikatın yapılmasına karar verilmiştir.


Fabrikamızda 4 Aralık 2008/4 Ocak 2009 tarihleri arasında çeşitli bölümlerde çalışan 100 çalışanın iş sözleşmesi 4857 sayılı İş Yasasının 18 ve 29. maddelerinde ifade edilen 'ekonomik ve yapısal' gerekler sonucu, kendilerine 17. maddeye istinaden ihbar önelleri veya bu önellere ait ücretleriyle 1475 sayılı İş Kanununun halen yürürlükte bulunan 14. maddesi gereği kıdem tazminatı ve diğer yasal hakları ödenmek suretiyle sona erdirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?