8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Deprem anketinde şaşırtan sonuçlar

Denizli'de geçen ay yapılan depremle ilgili bir anketin sonuçları açıklandı. Ankete katılanların yarısı, Denizli'nin kaçıncı derece deprem bölgesi olduğu yönünde soruya "Bilmiyorum" cevabını verdi.


Denizli'de Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde Delikliçınar Meydanı'na kurulan stantta 500 kişi üzerinde yapılan 9 soruluk Deprem Anketi'nin sonuçları Oda Başkanı Özer Tunçtürk tarafından açıklandı.

Basın toplantısı düzenleyen Tunçtürk, 17 Ağustos günü depremle ilgili fotoğrafları ve o güne ait gazete küpürlerini sergilediklerini hatırlattı.


Halkı deprem konusunda bilgilendirmek için depremden önce ve deprem sırasında nasıl davranılması gerektiğini belirten 2 bin kitapçık dağıttıklarını anlatan Tunçtürk, şöyle konuştu: "Depremden etkilenen Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinin acılarını paylaştığımızı göstermek için 3 adet defter açtık. Bu defterlere felaketlerle ilgili vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini yazmalarını istedik. Bu defterleri ilgili illerin valiliklerine gönderdik. 500 kişi üzerinde de 9 soruluk deprem anketi yaptık."


Tunçtürk, anket sonuçlarını değerlendirdiklerinde, depremle ilgili çalışmalardan bir arpa boyu yol alınamadığının ortaya çıktığını anlattı.


Tunçtürk'ün verdiği bilgiye göre, "Denizli hangi deprem kuşağında?" sorusuna, ankete katılanların yüzde 56'sı 'Bilmiyorum' cevabını verdi.


"Oturduğunuz evin zemin etüt çalışması yapıldı mı?" sorusuna ise yüzde 29'u evet, yüzde 35'i hayır, yüzde 36'sı bilmiyorum cevabını verdi.


'Oturduğunuz evin deprem dayanıklılık testini yaptırdınız mı?' sorusuna ise "yüzde 25'i evet, yüzde 49'u hayır, yüzde 26'sı 'bilmiyorum' karşılığını verdi.


'Evinizde deprem çantası var mı?' sorusuna ise yüzde 20 evet, yüzde 78 hayır, yüzde 2 bilmiyorum cevabı alındı.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 21:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker kulaksız IP: 88.249.248.xxx Tarih : 6.09.2007 09:22:23

Denizli Deprem Bölgesi fay hattının baya derin oldugu söyleniyor ama denizli dağlarla cevrili bir şehir. anket sonuçlarıda baya kötü hazırlıklı olmamız lazım herşeye