3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Deprem tatbikatları yapılacak

Denizli'de Sivil Savunma Günü etkinlikleri çerçevesinde büyük ölçekte tatbikatlar yapılacak.


28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri çerçevesinde Denizli'de çevre ilçeleri de kapsayacak şekilde bir hafta süreyle tatbikatlar yapılacak. Çevre illerden de sivil savunma ekiplerinin katılacağı tatbikatlarda, Kızılay belirlenen bölgelerde çadırlar kuracak. Denizli Valisi Erkmen'in ani olarak vereceği kararla harekete geçecek olan arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarındaki koordinasyon gözlenecek ve varsa eksiklikler giderilecek.

Vali Yavuz Erkmen düzenlenen basın toplantısında, halkın bu konuda tedirginlik yaşamamasını, tatbikatın yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirterek her şeyin afete hazır olma anlamında tamamen bir tatbikattan ibaret olduğunu söyledi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Deprem Araştırma Merkezi Daire Başkanı Bekir Tüzel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, kaymakamlar, Sivil Savunma Müdürü Bekir Yılmaz ve diğer daire müdürleri katıldı. Vali Yavuz Erkmen, Sivil Savunma Günü dolayısıyla bu şekilde bir tatbikat düzenlemeyi planladıklarını, yapılacak olan tatbikatların yanlış anlaşılmaması gerektiğini ifade etti. Vali Erkmen, "Sivil Savunma günü dolayısıyla ülkemizin her yerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl Sivil Savunma Teşkilatının 50. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle Denizli'de her yıldan farklı olarak değişik bir uygulama yapmak istedik. İlgili bakanlıklarımıza öneri götürdük. Bu önerimizde kabul gördü. Bakanlıklarımızın uygun görmesi üzerine yarından itibaren bir hafta boyunca tatbikatımız sürecek. Denizli birinci derece deprem bölgesi. Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde kamu kurumları eksikliklerini tespit etti. Yapılan bu çalışmaları Afet Tatbikatı çerçevesinde koordinasyonları sağlamak, eksiklikleri gözden geçirmek, seriliği yakalamak amacıyla böyle bir tatbikat yapacağız" dedi. Denizli'nin sık sık depremlerle karşı karşıya kaldığını ve bu tür afetlere alışık olunması gerektiğini belirten Erkmen, yapılacak olan tatbikatların gerçekçi olacağı söyledi. Vali Erkmen, tatbikatın gün ve saatinin kendileri tarafından belirlenerek söz konusu ilgililerin bilgisi dışında olacağını söyledi.

Tatbikat sırasında gerçek bir doğal afet yaşanmış gibi ilgili birimlere haber gideceği ve birimlerin görevlerini yerine getireceklerini ifade eden Vali Erkmen, başta Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok birimden uzman personelin de gelerek görev yapacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 22:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?