3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Derici DSP'den 2. kez aday

Demokratik Sol Parti (DSP) Denizli Belediye Başkan adayı Halil Derici, seçilmesi halinde halkla birlikte el ele gönül gönüle çalışacağını söyledi.

DSP Denizli Belediye Başkan adayı Halil Derici, İl Başkanı Özkan Fidan ve partililerin de katılımıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

1991 ve 1995 yıllarında DSP'den milletvekili adayı, 1994 yılında da belediye başkan adayı olduğunu belirten Halil Derici, "Partimin kuruluşunda görev aldım. Yaşamımın her döneminde, her kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, iyi, güzel ve yararlı çalışmaların sürekli desteklenmesi ve takdir edilmesinden yana oldum. Ancak aynı zamanda da hukukun gücüne ve üstünlüğüne kuşkusuz inanmış bir yurttaş olarak, her platformda, halk adına ortaya konan güzelliklerin de yasal zemine oturtulmasının zorunlu olduğu görüşünü savundum" dedi.

Özellikle yerel yönetim bağlamında, bir yandan merkezi idareden alınan kaynaklarla gerçekleştirildiği iddia edilen projelerin, diğer yandan halka ciro edilmemesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Derici, "Elbette halk için yapılana halkın sahip çıkmasından daha doğal birşey olamaz. Ancak bunun, zaten zor durumda olan vatandaşımın sırtına gizlice bir kambur daha yüklemek boyutuna getirilmemesi gerekir. Yaratılmışı yaradandan ötürü hoşgören bir geleneğin temsilcisi olarak, insanına asla tepeden bakmayan, yurttaşını hor görmeyen bir anlayışa sahibim" dedi.

Denizli Belediye Başkanlığı görevinin kendisine uygun görülmesi halinde, halk el ele, gönül gönüle, çok sesli, ilkeli ve şeffaf bir yönetim yaklaşımıyla çalışacağını belirten Halil Derici, "Kentimi, insanımı tanıyor ve onların sorunlarını son derece iyi biliyorum. Yoğun mesleki birikimim ve siyasi deneyimimle bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirebileceğime inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?