7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Dernekten Mesleki Kurs

Kimse Yok mu Denizli Şubesi, ihtiyaç sahiplerini üretken hale getirmek için yeni bir proje geliştirdi. 'İstihdam projesiyle' ihtiyaç sahibi kişiler meslekî kurslara alındı.

Sıcak mutfak, tabldot, soğuk mutfak aşçılığı, pastacılık, ipek kurdele yapımı, el sanatları takı tasarımı gibi kurslar açıldı. Kursiyerlerin hazırladığı ürünler, derneğin açacağı sosyal markette pazarlanacak. Talepte bulunan sanayicilere de yetişmiş eleman gönderilecek.

Proje mimarlarından Kimse Yok mu Derneği Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarıkaya, 'İstihdam Projesi'yle insanların, mağduriyetini çalışarak gidermesini sağlamayı amaçladıklarını anlatıyor. Kalifiye eleman yetiştirerek İş-Kur ve diğer sosyal kurumlarla ortak çalışıp devletin üzerindeki işsizlik yükünü kaldıracaklarını belirten Sarıkaya, meslek ve dil kurslarına da başladıklarını anlatıyor. İbrahim Sarıkaya, "Öncelikle işçi gereksinimlerini tespit ederek hangi branşların hangi elemana ihtiyacı olduğunu göreceğiz. Sonra da mesleğe uyumlu insanları söz konusu işyerlerine yönlendireceğiz." açıklamasında bulunuyor. Kimse Yok mu Derneği Denizli Şube Başkanı Mahmut Aydoğan da kurslarda başarılı olanların rahatlıkla iş bulabileceğini ifade ediyor. Aydoğan, "Kurslar dışında insanlar evinde de iş yapabilecek. İsteyenlerin evine malzemeleri teslim edeceğiz, ürettiklerini kuracağımız sosyal markette satışa sunacağız." şeklinde konuşuyor. Gönüllü Komisyonu Başkanı Ayşe Erturgut ise proje ile özellikle ev hanımlarını aktif hale getirmeyi amaçladıklarını söylüyor. Erturgut, "Kurslar, mağdur ailelere yeni kazanç kapıları açabilmek için lazım; ancak kardeş aile bulabilmek de önemli. Gönüllü üyelerimize ulaşmak için kurslar düzenliyoruz ve onları ilerleyen aşamalarda kardeş aile yapabilmeyi hedefliyoruz." diye konuşuyor. Erturgut'un verdiği bilgilere göre, sıcak mutfak aşçılığı 180, tabldot aşçılığı 200, soğuk mutfak aşçılığı 125, pastacılık 100, ipek kurdele yapımı 92, el sanatları takı tasarımı 210 ve desen hazırlama kursu 300 saat sürecek.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 16:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?