3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Dev alt yapı çalışması tamgaz

Denizli Belediyesi'nin, 100 yıl boyunca içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında sorun yaşanmaması için sürdürdüğü dev alt yapı çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü kontrollüğünde devam eden çalışmalarla kent adeta şantiyeye dönüşürken, 25 farklı bölgede 3 etapta çalışmalar sürdürülüyor. Proje kapsamında 1. etapta 9 bin 189 metre içmesuyu, 8 bin 110 metre kanalizasyon ve bin 250 metre yağmursuyu, 2. etapta 4 bin 800 metre içmesuyu, 8 bin 545 metre kanalizasyon ve bin 969 metre yağmursuyu, 3. etapta ise, 2 bin 150 metre içmesuyu, 4 bin 667 metre kanalizasyon ve 3 bin 13 metre yağmursuyu hattı yapıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları Mahmut Güngör ve Osman Zolan, Su ve Kanalizasyon Müdürü Şule Vardar ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel ile alt yapı çalışmalarının yürütüldüğü yerlerde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Çaybaşı ve Saltak caddelerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Nihat Zeybekci, çevredeki esnaf ve mahalle sakinleriyle de sohbet etti. Başkan Zeybekci, Devrim Caddesi'ndeki incelemede ise, iş makinesini kullandı. İş makinesi operatöründen kullanım hakkında bilgi alan başkan Zeybekci, makinenin kovasını, yağmursuyu borusuna kadar indirmeyi başardı.

Başkan Zeybekci, içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşaatının birlikte yürütüldüğünü belirterek, "Üçü birlikte yapıldığı, tek tek her eve bağlantısı yenilendiği ve bunları da müteahhit vasıtasıyla vatandaşa bir yük getirmeden yaptığımız için süreç biraz yavaş işliyor. Bir de her girdiğimiz caddede, caddenin altında 10'un üzerinde alt yapı hattıyla karşılaşılıyor. Bu nedenle alt yapı yavaş ilerliyor. İğneyle kuyu kazar gibi nakış nakış Denizli'nin alt yapısını işliyoruz. Ama bunlar yapıldıktan sonra inşallah bu caddelerin yıllarca bir daha aynı sebeple kazılmadığını göreceğiz. Ben Denizli halkımıza bugüne kadar gösterdikleri sabır için teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:51:59
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?