2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dev alt yapı projesi hayata geçiyor

Denizli Belediyesi, belediye tarihinde daha önce görülmemiş büyüklükteki dev alt yapı çalışmasına başlıyor. 250 kilometre içme suyu, 250 kilometre kanalizasyon ve 80 kilometre uzunluğundaki yağmursuyu projesinin ilki ihale edildi.


Denizli Belediyesi Encümen Salonu'ndaki ihaleye, teklif mektubu veren Çeltikçioğlu İnş, Şükrü Uzun İnş, Kaya İnş, Haysel İnş, İncekaya İnş, Ecetaş İnş, Özdoğanlar İnş, Özalp İnş, Yapı Proje Merkezi ve Maksomer İnş. Temsilcileri katıldı. Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör, 1. paket proje hakkında firma temsilcilerine bilgi verdi. Projenin tamamlanmasıyla Denizli'de 100 yıl alt yapı sorunu yaşanmayacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Güngör, "Denizli'deki benzer özellikte ilk büyük işe başlıyoruz. İş bitiminde yüzde 50'lere varan kayıp kaçak oranı en az düzeye çekilecektir. Denizlili halkımıza hayırlı olsun" dedi. Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Şule Vardar da ihale hakkında genel bilgi verdi. Daha sonra teklif mektupları tek tek açıldı. Firmaların 10,4 milyon YTL ile 21,7 milyon YTL arasında teklif sunduğu belirlendi. Böylece ihalenin ilk aşaması tamamlandı.
1. Bölgede, Kıbrıs Şehitler Caddesi, İnönü Caddesi, Emek Caddesi, İstiklal Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi ve İncilipınar Caddesi alt bölümleri yer alıyor. Söz konusu bölgelerdeki mevcut alt yapı hattı ise 40-50 yıl öncesine dayandığı bildirildi. Eski hatlar tamamen proje kapsamında yenilenecek ve günde 40-50 arızaya müdahale edilmek zorunda kalınmayacak. Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2. ve 3. bölge içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu projelerini de 26 Ağustos da ihale edeceği bildirildi. Denizli Belediyesi, 2007 yılında, 10 bin 975 metresi kanalizasyon ve yağmursuyu, 19.575'i de içme suyu hattı olmak üzere 30.550 metre uzunluğunda alt yapı hattını Denizli'ye kazandırmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 15:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?