2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Dev altyapı projesinde imzalar atıldı

Denizli Belediyesi, alt yapı projesi ile kente 350 km içme suyu, 254 km kanalizasyon ve 44 km yağmur suyu drenaj çalışması başlattı.


Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve ihaleyi kazanan Çeltikçioğlu İnşaat adına Hasan Hakan Özdemir belediyede sözleşmeyi imzaladı. Başkanlıktaki imza törenine Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör ile Su ve Kanalizasyon Müdürü Şule Vardar da katıldı.


Başkan Zeybekci, yaptığı konuşmada, alt yapının tamamlanmasıyla şehirde uzun yıllar alt yapı sorunu yaşanmayacağını belirterek, "Yüzde 57 dolayındaki kayıp kaçak oranı da en aza indirilecek. Kullanılan borular, depremde esneyebilen nitelikte gelişmiş ülkelerde kullanılan boru olacak. Denizli için en önemli gördüğümüz alt yapı projemizin 2. paketinin sözleşmesini imzalıyoruz. Kısa sürede müteahhidimiz işe başlıyor" dedi.


İkinci bölgede, Değirmenönü, Atalar, Kuyupınar, Delikliçınar, Hacıkaplanlar, Gündoğdu ve Pelitlibağ mahallelerinin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı rehabilitasyonu yer alıyor. Söz konusu mahallelerde, 55 km içme suyu, 39 km kanalizasyon ve 8 km yağmur suyu projesi ile 40 km uzunluğunda abone bağlantısı yapılacak. 14 ayda tamamlanması öngörülen proje 11 milyon 443 bin YTL'ye mal edilecek. Bu arada kısa süre önce Mehmetçik, Çamlık, Kuşpınar ve İstiklal mahallelerini içine alan 1. Bölgenin sözleşmesi imzalanmıştı. Söz konusu mahallelere 50 km içme suyu, 40 km kanalizasyon ve 8 km yağmur suyu ile 38 km abone hattı bağlantısı yapılacak

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?