2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Devlet Bakanı Yazıcıoğlu Denizli'de

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, herkesin yüreğini burkan terör olaylarının istisna tutulması halinde çok huzurlu bir Ramazan ayı yaşadıklarını ifade etti.


Ağabeyi merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun 5. ölüm yıldönümü sebebiyle mezarının bulunduğu Aydın'ın Söke İlçesinde bulunan Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, bugün de merhum valinin son görev yeri olan Denizli'ye geldi. Merhum vali için okutulacak mevlide ve çeşitli davetlere icabet etmek için öğle saatlerinde Denizli'ye gelen Yazcıcıoğlu, ilk olarak Denizli Valiliği'ni ziyaret etti. Denizli Valisi Yavuz Erkmen tarafından karşılanan ve polis mangasını selamlayan Yazıcıoğlu'nun ziyaretine, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve İl Başkanı Bilal Uçar da katıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, Bakan M.Said Yazıcıoğlu'na plaket verdi ve Yazıcıoğlu soyadının kendileri ve Denizli için çok önemli olduğunu söyledi. Vali Erkmen, özellikle sivil piste kavuşan Çardak Havaalanı'ndan da hac yolculuğu yapılabilmesi için Bakan Yazıcıoğlu'ndan destek istedi.


Denizli'nin kendileri için büyük önem taşıdığını, merhum ağabeyinin son görev yeri olan bu şehrin müteşşebbis gücüyle örnek bir il olduğunu belirten Devlet Bakanı M.Said Yazıcıoğlu da, Ramazan ayı öncesi dini konularla ilgili çeşitli yorumların yapılması ile ilgili soruyu cevaplandırdı. Her yıl Ramazan ayı öncesi özellikle bir kısım dini konuların zaman zaman çarpıtılarak sansasyonel bir şekilde ele alındığını ve bu şekilde Ramazan ayına giridiğini belirten Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Ancak bu sene memnuniyetle müşahade ediyoruz ki, çok huzurlu bir Ramazan başlangıcı yaptık ve hepimizin yüreğini burkan terör olayları istisna tutulacak olursa huzurlu bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah sonunu da böyle mutlu bir şekilde getirir ve bayrama ulaşırız."


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bugüne kadar olduğu gibi yine pek çok hazırlıklar yaptığını belirten Said Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti. "Ülke genelinde görevli olmayan cami pek kalmadı. 2-3 bin civarında eksiklik var. O da kısa süre içinde doldurulacaktır. Tabii onları doldurmak önemli değil. Önemli olan orada yapılan işin mahiyetidir. Zaten yüksek öğrenim gören din görevlileri alınmaya başlandı. Bu çok nazik ve hassas alanda kaliteli bir hizmet gerekiyor. O konuda da hızla bir iyileşme söz konusu."


Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden merhum vali Recep Yazıcıoğlu'nun eşi tarafından son günlerde komplo iddialarının ortaya atıldığı yönündeki soruya da Said Yazıcıoğlu, şöyle karşılık verdi: "Somut bir delile dayanmadan söyleyecek bir şey yok. Kaza sonrası incelemeler yapıldı. Takdiri ilahi. Bir trafik kazasıdır. Ama gerisinde bir şey var mıdır yok mudur? Net bir şey söylemek durumunda değilim. Yapılan inceleme sonucu herhangi bir bulguya rastlanmadı. Bizim aldığımız bilgi bu kadar."
Ziyaretin sonunda Bakan Yazıcıoğlu, Vali Yavuz Erkmen'e "Anadolu'da İslam Kültürü ve Medeniyeti" kitabını hediye etti ve Denizli Valiliği şeref defterini imzaladı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?