2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Devlet Hastanesi yeşillendi

Denizli Devlet Hastanesi'nde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması yapılarak, yeşil bir alan oluşturuldu.

Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, çalışma ile gerek hastane çalışanları gerekse hasta ve hasta yakınlarına yaşanabilir, ferah bir ortam sunduklarını söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması ile bambaşka bir görünüme kavuştu.

3 bin 853 metrekare çim alanı, bin 440 metrekare alanda oluşturulan yürüyüş yolları, 2 bin 841 metrekare alana ekilen ve içinde 39 çeşit bitki ve çiçeğin bulunduğu oturma ve dinlenme alanları ile hastane bahçesi Denizli halkının hizmetine sunuldu.

Oturma ve dinlenme alanlarına vatandaşların sıcaktan korunması için şemsiye ve gölgelikler yapıldı, daha önce bahçe içinde bulunan çeşme restore edildi. Çim alanlarının rahat bir şekilde sulanması için damlama ve fıskiye yöntemlerinin kullanıldığı merkezi sulama sistemi yapıldı.

Hastane bahçesinde yapılan peyzaj çalışması ve çevre düzenlemesi ile başta hastalar olmak üzere hastane personelinin hizmetine yaşanabilir, güzel bir bahçe sunduklarını söyleyen Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural, "Amacımız hastanemize sağlık hizmeti için gelen hastalarımızın bu güzel ve temiz çevrede dinlenmeleri ve psikolojik olarak rahatlamalarını sağlamaktır. Ayrıca gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmaktır. Çevre düzenlememiz sadece hastanemize gelen hastalar için değil, çevreden gelen insanlar için de bir sunumdur." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 19:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?