3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Devlet Hastanesi'nde 'MR' cihazı sevinci

Denizli Devlet Hastanesi’nde, MR (Manyetik Rezonans) ünitesi hizmete girdi. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat Ekici, MR cihazının bir teknoloji harikası olduğunu belirtti.

Ekici, cihazla ilgili şu bilgileri verdi:
"Kesitsel radyoloji adına bir devrim niteliği taşıyan bu cihaz, her geçen gün daha da işlevsel bir hal alıyor. İnsan vücudundaki hidrojen atomlarının, manyetik alan içerisinde tek bir yöne çevrilmesi ve radyo frekans dalgalarının hidrojen atomlarını hareket ettirmesi prensibine dayanan MR, ileri teknoloji sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edebilme yeteneğine sahiptir. MR’nin en büyük avantajlarından bir tanesi de hastaya ve bu cihazı kullanan teknikerlerine herhangi bir fizyolojik zararının bulunmamasıdır. Zira, hamile bayanların ve yeni doğan bebeklerin kullanımı için bu cihaz, son derece büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, Nöroradyoloji alanında da son derece saygın bir yere sahiptir."

Başhekim Ekici, MR’ın 1 trilyon 944 milyar liraya mal olduğunu belirterek, "Kamuya ait bir hastanede MR ünitesinin hizmete girmiş olması hem hastanemiz adına hem de, bu hizmetten yararlanan hastalarımız adına büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu cihazın hastanemizde hizmetinize sunulması; her geçen gün gelişen dünyanın, şehrimize olumlu bir yansımasıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 19:33:20
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 15:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?