3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Devlet Hastanesi'nde sertifika günü

Denizli Devlet Hastanesi'nde doktor, hemşire ve sağlık çalışanından oluşan 32 kişi ilkyardım sertifikası aldı.


İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Denizli Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik düzenlenen ilkyardım eğitim seminerleri devam ediyor.

Üçüncüsü gerçekleştirilen seminerlerde 32 kişi, 2 gün boyunca ilk yardım konusunda bilgilendirildi. Kursiyerlere olası kazalarda meydana gelebilecek yaralanmalara anında müdahale edebilmek için teorik ilkyardım bilgilerinin yanı sıra uygulamalı olarak ilkyardım eğitimi verildi. Eğitimlerin sonunda yazılı ve uygulamalı sınava giren kursiyerler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen ilkyardım sertifikası ve kimlik kartını almaya hak kazandı.

Denizli Devlet Hastanesi'nde doktor, hemşire ve sağlık çalışanından oluşan 32 kişi ilkyardım sertifikası aldı. Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servis Hekimi ve İlkyardım Eğitimcisi Dr. Abdi Basmacı, hastane personelinden gelen talep doğrultusunda ilkyardım eğitimlerine başladıklarını belirterek, kursiyerlere malzeme ve ilaç kullanmaksızın 112 Acil Servis çalışanlarının olay yerine gidinceye kadar yapılabilecek tüm ilkyardım müdahaleleri hakkında sağlık çalışan bilgilendirdiklerini söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural, hayat kurtarmak adına verilen ilkyardım eğitimlerinin önemli olduğu belirterek, "Hastane olarak eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Bundan dolayı çalışanlarımızı sürekli hizmet içi eğitimlerle ve seminerlerle bilgilendiriyoruz. İlkyardım eğitimi tüm doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarımıza yönelik olup, bu eğitim seminerlerine birçok doktorumuz ve hemşirelerimizde katılarak ilkyardım eğitimi aldılar. Ben gönüllü olarak eğitimlere katılan çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından semineri tamamlayan 32 sağlık çalışanına sertifikaları verildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?