2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Devlet hastanesinde sıramatik dönemi

Denizli Devlet Hastanesi, hastaların daha rahat bir ortamda muayene olabilmesi için bir yenilik daha yaptı. Telefon, internet, cep telefonu ve SMS'le randevu sisteminin başlamasının ardından şimdi de hastane içinde, hastaların kendi kendilerine sıra alabilmesi için yeni bir sistem geliştirdi. Kiosk adı verilen dijital sıramatikler ile hastalar artık kendi sıralarını ilk kayıt görevlisine gerek kalmadan alabiliyor.


Daha önce hastanede muayene olmuş kayıtlı hastalar vatandaşlık numarasını kioskta istenilen bölüme yazıp, o gün görev yapan doktorlar arasından tercih yaparak, hangi poliklinikten muayene olmak istediğini seçiyor. İşlem sonucunda hastanın adı soyadı, hangi poliklinikten ve doktordan randevu aldığı, tarih ve saatiyle ekranda görünürken, dileyen göre bilgi fişi de alabiliyor. Sistem aynen bankalarda işlem yaptırmak için alınan sıralara benziyor. Kiosk'ların sıra almada işlem kolaylığı sağladığını söyleyen Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman. Dr. Ramazan Canural, kiosk uygulamasının hastanede bir ilk olduğunu, sistemin oturması ve hastalar tarafından kabul görmesi durumunda cihazların çoğaltılacağını belirtti.

Canural, "Telefon, internet, cep telefonu ve SMS ile randevu sistemimiz vatandaşlarımızın hastaneye gelmeden sıra alma işlemini halletmeyi sağlarken, kioskları hastane içinde oluşan ilk kayıt kuyruklarını azaltmak için düşündük. Uygulama yerine oturuncaya kadar zaman zaman aksaklıklar olabilir. Bu aksaklıklar zamanla yerine oturacaktır. Yaptığımız tüm yenilikler, hastalarımızın daha rahat bir ortamda sağlık hizmeti almasını sağlamak içindir" diye konuştu.


Canural, 3 tane ana binada olmak üzere 1 adet Acil Servis, 1 adet Özay Gönlüm Poliklinikleri olmak üzere toplam 5 tane kiosk cihazının hastaların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?