2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Devlet hastanesinde skandal!

Çivril Devlet Hastanesi’nde ebeler tarafından doğum yaptırılan Nilüfer Akar hayatını kaybetti.

5.5 kilo olarak dünyaya gelen bebeğin ise kolu felç oldu. Baba Yusuf Akar, eşinin kaybında ve oğlunun sakat kalmasında hastanenin ihmali bulunduğunu iddia ederek dava açtı. Başhekim Avni Öztürk, "Bir talihsizlik yaşanmış" dedi.

DENİZLİ’nin Çivril İlçesi’nde 10 yıldır çiftçi Yusuf Akar’la evli olan bir çocuk annesi 34 yaşındaki Nilüfer Akar, geçen yıl yeniden hamile kaldı. Çivril Devlet Hastanesi’nde düzenli olarak kontrollerini yaptıran Nilüfer Akar, doğum sancılarının artması üzerine 19 Ocak’ta yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Akar’ın hamileliği süresince kontrolünü yapan Dr. R.İ.K.’ın Bursa’da seminerde olması dolayısıyla ilk müdahaleyi nöbetçi ebeler yaptı.

Bebek iri olduğu için sezaryenle alınması gerekti. Bu nedenle de, Nilüfer Akar’ın Denizli ya da Uşak’taki hastanelere sevki düşünüldü. Ancak, yolda doğum yapabileceği ihtimali ağır basınca iki ebe tarafından doğuma alındı. Minik Yiğit Efe Akar’ın yaklaşık 5.5 kilo dünyaya geldiği doğumun ardından bir süre bebek maması alınması için, ardından da ambulans parasını vezneye ödemesi için bekletildiği öne sürülen Nilüfer Akar, daha sonra Uşak 1 Eylül Kadın Doğum Hastanesi’ne sevk edildi. İlk müdahalenin ardından Uşak Devlet Hastanesi’ne gönderilen Nilüfer Akar, buradaki yoğun çabalara rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybeden eşini toprağa veren Yusuf Akar, bir süre sonra sağ kolunu hareket ettiremeyen oğlu Yiğit Efe Akar’ı hastaneye götürdüğünde ikinci kez yıkıldı. Hastanedeki kontrollerde minik bebeğin sağ kolunda, doğum sırasında sinirlerin zedelenmesiyle oluşan kısmi felç tespit edildi. Oğlunun sağlığına kavuşması için hastane hastane dolaşıp çaba gösteren Yusuf Akar, eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu hastane yetkilileri hakkında da Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Hata varsa hesap sorulur

Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Avni Öztürk, yaşanan üzücü olayda bir ihmalleri bulunmadığını savunarak şunları söyledi: "Kadın doğum uzmanlarımızdan biri önceden planlandığı için seminere gitti. Diğeri de tayini çıkınca ilişiğini kesti. Arkadaşlarımız doktor olmadığı için doğumu normal yollardan yaptırmak zorunda kalmışlar. Bir talihsizlik yaşanmış." Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ise "Olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma sürüyor. Hastanın karnındaki bebeğin kilosunu bilmeyen ebeler normal doğum yaptırmış. Komisyon olayı inceliyor. Bu altı saat içinde kimin hatası varsa hesabı sorulacak."

Posta
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 04:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?