5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Devlet Hastanesi'ne görme alanı odası

Denizli Devlet Hastanesi'nde (DDH), Görme Alanı Odası kuruldu. Görme Alanı Odası sayesinde, kişinin görme alanındaki değişikliklerin arşivleneceği bildirildi. 

Konu hakkında açıklama yapan Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mithat Ekici, Görme Alanı Odası için yeni bir cihaz alındığını söyleyerek, "Görme alanı odası için aldığımız 2005 Model Haag-streit Octopus 101 cihazıyla kişinin görme alanındaki değişiklikleri ortaya çıkarıp belgeliyoruz ve bunu saklayıp arşivliyoruz. 

Böylelikle gerekli olduğu takdirde kişinin görme alanı belgesini tekrar elde edebiliyoruz.Görme alanı, insanın düz olarak karşıya bir noktaya bakışlarını sabitleştirdiğinde üst, alt ve yanlardan görebildiği alandır. 

Görme alanı bazı nörolojik hastalıklarda, göz siniri, retina hastalıklarında ve glokomda (göz tansiyonu) normal şeklini kaybeder. Görme alanında çeşitli şekillerde karanlık bölgeler oluşur. Birçok nörolojik hastalığın (tümör, kanama v.s) ve başta glokom olmak üzere birçok göz rahatsızlığının teşhisinde görme alanı muayenesi önemli bilgiler verir." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 10:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?