5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Devlet hastanesine göz anjiyo cihazı

Denizli Devlet Hastanesi'ne (DDH) göz anjiyo cihazı alındı. 

DDH Başhekimi Op. Dr. Mithat Ekici, alınan cihazla ilgili yaptığı açıklamada, hastanenin 3 yıldan beri "Sağlıklı Dönüşüm Projesi" adı altında Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen büyük değişim hedeflerine uyabilme gayretinde olduğunu belirterek, "DDH, birçok yeniliği ve en son modern teknoloji cihazlarını da bünyesine kazandırmış bir hastanedir. Amacımız Denizli insanının sağlık hizmetini Denizli'de almasını sağlamaktır. Vatandaşların başka büyük illere gitmelerini engelleme çabasındayız. Aynı zamanda sağlık hizmetlerini ve tıbbın son gereklerini etkin bir biçimde alınmasını hedefliyoruz" dedi. 

Yapılan çalışmalar çerçevesinde, hastanenin göz servisinin ihtiyacı olan göz anjiyo cihazını hastane döner sermayesinden 93 bin 800 YTL harcayarak aldıklarını belirten Dr. Ekici, "Bu cihaz sayesinde göz tansiyonu ve gözün damarsal hastalıkların tanısı rahat bir şekilde konulmaktadır. DDH, Denizli insanının ihtiyaç duyduğu tüm modern cihazları ve alt yapıyı bünyesine kazandırmaya devam ediyor. Hastanemizin misyonu da bunu gerektirmektedir" diye konuştu. 

Cihazla ilgili bilgi veren DDH Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Yaşar ise, alınan cihazla yapılan anjiyonun yaklaşık 15 dakika sürdüğünü, özellikle şeker hastalığı, görme siniri incelemesi, retina hastalıkları, makula dejenere sansı, koroid hastalıklarında teşhis koymada büyük kolaylık sağladığını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 13:23:27
Güncelleme :14 Ekim 2006 Cumartesi 13:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?