5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Devlet Hastanesi'ne ISO belgesi

Denizli Devlet Hastanesi, ISO 9001-2000 Kalite Belgesi'ni aldı. 

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat Ekici, hastanenin 36 bin metrekare alan üzerinde kurulu, 866 yatak kapasitesine sahip, 964 kadrolu ve 501 şirket çalışanı olmak üzere toplam bin 465 çalışanıyla hizmet verdiğini belirterek, "2006 yılı verilerine göre günde yaklaşık 7 bin hastanın başvurduğu hastanemizde ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları 2004 Kasım ayı başından itibaren planlı olarak başladı" dedi. 

Kalite çalışmalarına gönüllülük esasıyla 20 kişilik çekirdek bir ekiple başlanıldığını belirten Ekici, "Dış tetkik öncesinde standardın öngördüğü kurum içi tetkikler, objektif, şeffaf, gerçekçi ve olumlu yaklaşımlarla yapılmıştır. İç tetkik sonrasında ise iyileştirme tedbirleri alınarak uygulanmıştır. İç tetkikler sonrasında, belgelendirme öncesi kriterler için Sağlık Müdürlüğü yetkililerince hastanemiz değerlendirildi ve başarıyla sonuçlandı. ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarında hastane olarak herhangi bir danışmanlık hizmeti alınmadan ve bu amaçla ek bir harcama yapılmadan tüm sistem faaliyetleri bizzat hastane yöneticileri, kalite birim çalışanları ve tüm hastane personelinin katkılarıyla yürütülmüştür. İzmir TSE Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda hastane genelinde sıfır hatayla tüm şartları sağlayarak, 26 Eylül 2006 tarihi itibariyle TS EN ISO 9001-2000 KYS Sistem Belgesi alınmıştır. Hastanemiz, bugün bin civarındaki devlet hastanesinin, sadece 59 tanesinde bulunan ISO-9001-2000 KYS Belgesi'ni almaya hak kazanmıştır" diye konuştu. 

Kalite belgesinin alınmasındaki amacın en iyi şartlarda sağlık hizmeti verilerek sağlıkta öncü bir hastane olunabilmek olduğunu açıklayan Ekici, "Kalite politikamızın başında hastanemizde çalışmaktan mutluluk duyan, insana ve çevreye saygılı, kendi içinde ve toplumla doğru iletişim kurabilen, sürekli kendini geliştiren, alanında bilgili ve deneyimli ekibiyle kaliteli sağlık hizmeti sunmak gelmektedir. Hedefimiz ise uluslararası standartlarda tıbbi tanı ve tedavi hizmeti veren, tıp bilimindeki gelişmelere katkıda bulunan, sağlık alanında ilk akla gelen ve tercih edilen referans bir hastane olmaktır. Biz bunun yoğun ve gayretli çalışmaları içerisindeyiz. ISO-9001-2000 Kalite Belgesi de bunun bir aşaması olmuştur. Kurum kültürünü oluşturan ve kurumsal yapısını kuran, bu kültürü çalışanlarıyla paylaşan ve benimseten eğitimlerle değişim altyapılarını kuran, süreçlerini hasta odaklı yöneten ve sürekli değişme anlayışıyla devamlı kendini öz değerlendirerek yenileyen Denizli Devlet Hastanesi sonsuz bir toplam kalite yolculuğuna çıkmıştır. Tüm çalışanlarımıza özverili çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 11:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?