3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Devlet Hastanesi'ne şok operasyon

DENİZLİ'de polisinin düzenlediği operasyonda, Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi G.A., bir başhekim yardımcısı, Hastane Müdürü Y.B., bir beyin cerrahı doktor, iki de medikal şirketi çalışanı olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alındı.

DENİZLİ'de, İl Emniyet müdürlüğü ekiplerinin 1.5 yıldan bu yana yürüttüğü teknik takip sonucu düzenlediği operasyonda, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla Servergazi Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Dr. G.A., Hastane Müdürü Y.B., Başhekim yardımcıları A.Y., D.A.Ö. ile beyin cerrahi uzmanları Dr. S.U., Dr. H.B. ve Dr. K.E. ile medikal firması ortakları F.A. ve F.Ü. gözaltına alındı. ‘Omurga’ adı verilen operasyonda ayrıca Ankara, İzmir, Antalya ve Balıkesir'deki hastanelerde de operasyonlar yapıldığı öğrenildi.

Samsun'da faaliyet gösteren bir medikal firması sahibinin Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde tıbbı cihaz alımında usulsüzlük yapıldığı yolundaki ihbarı üzerine 1.5 yıl önce teknik takip başlatan Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün sabah operasyon için düğmeye bastı. Servergazi Devlet Hastanesi'ne gelen sivil ekipler, savcılık kararıyla Başhekim Dr. G.A., Başhekim yardımcıları Dr. A.Y., Dr. D.A.Ö., Hastane Müdürü Y.B. ile beyin cerrahları Dr. S.U., Dr. H.B. ve Dr. K.E.'yi gözaltına aldı. Ayrıca hastanenin Ortopedi ve Beyin Cerrahi bölümlerinin satın alma evrakları ve belgelerine de el konuldu. Operasyon kapsamında 3 medikal firmasının ortakları F.A. ile F.Ü. de gözaltına alındı.

Servergazi Devlet Hastanesi'nde yapılan omurga ameliyatlarında kullanılan protez ve medikal malzeme alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan operasyon, Denizli sınırları dışına da taştı. Operasyonda 3 medikal firmasının ihaleye katılıp, medikal malzeme temin ettiği Ankara, Antalya, İzmir ve Balıkesir'deki bazı hastanelerde de operasyon yapıldı. ‘Omurga’ adlı operasyon kapsamında Servergazi Devlet Hastanesi'nde 2 yıldan bu yana yapılan 86 satın alma ihalesi mercek altına alındı. Gözaltına alınan başhekim ve doktorlar, ifadeleri alınmak üzere Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Açıklama yapan Vali Vekili Abdullah Acar, iddialar üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını bildirdi, “Konu yargıya intikal etti. Hastane başhekimi, başhekim yardımcısı, hastane müdürü ve doktorlar savcılığın talimatıyla alındı. Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor” dedi.

Doktorların gözaltına alınmasının ardından hastanedeki beyin cerrahi polikliniği bugün hizmet veremedi.
 

...
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 18:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?