7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Devlet Hastanesi'ne yeni birim

DEVLET HASTANESİ'NE YENİ BİRİM

Denizli Devlet Hastanesi'nde ayakta ya da yatarak tedavi gören hastaların tıbbı tedaviden etkili şekilde yararlanması amacıyla Tıbbı Sosyal Hizmetler Birimi kuruldu.

Denizli Devlet Hastanesi'nde ayakta ya da yatarak tedavi gören hastaların tıbbi tedaviden etkili bir şekilde yararlanması, sosyal sağlığının korunması ve geliştirilmesi, tedavi sürecinde hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, tedavi sürecini etkileyen psiko-sosyal işlevselliğini yeniden kazanılması amacıyla Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi Kuruldu.

Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi Sorumlusu Mikail Kır, Sağlık Bakanlığı'nın 16 Şubat 2011'de yayınladığı yönerge ile hastanelerde Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi'nin olması gerektiğini ve Denizli'de de bu birimi ilk Denizli Devlet Hastanesi'nin açtığını söyledi. Birimde çalışan üç sosyal hizmet uzmanı ile hastalara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Mikail Kır, "Sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet alan hastalar tedavileri sırasında psikososyal ve sosyoekonomik sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu sorunların çözülebilmesi ve tıbbi sosyal hizmet biriminin planlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve denetlenmesi amacıyla Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi'ni kurduk. Sosyal Hizmet Uygulamaları'nı insan hakları, eşitlik ve sosyal adalet temelli bir anlayış ile etkili ve ulaşılabilir bir şekilde hastalara sunuyoruz" dedi.

Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi Sorumlusu Mikail Kır, birimden tüm hastaların faydalanabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Birimimizden kimsesiz ve bakıma muhtaç hastalar, engelli hastalar, sağlık güvencesi olmayanlar, yoksul kişiler, aile içi şiddete maruz kalmış kişiler, ihmal ve istismara uğramış çocuk hastalar, mülteci ve sığınmacı hastalar, yaşlı, dul ve yetimler, kronik hastalığı olanlar, ruh sağlığı bozulmuş kişiler, alkol ve madde bağımlıları, yabancı uyruklu olup tedaviden yararlanamayan hastalar ve il dışından gelen hastalar öncelikli olmak üzere tıbbi sosyal hizmete ihtiyaç duyan hastalar yararlanabilir."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 15:05:01
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?