2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Devlet hastanesine yeni laboratuar

Denizli Devlet Hastanesi Metabolizma Laboratuarı düzenlenen törenle açıldı.


Denizli Devlet Hastanesi'nde Metabolik Hastalıklar Semineri"yle çocuk ve aile hekimlerin bilgilendirildiği toplantının ardından Metabolizma Laboratuarı'nın açılışı da gerçekleştirildi. Laboratuarın açılışında konuşan Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, Türkiye'de sayılı illerde bulunan Metabolizma Laboratuarı'nın Denizli Devlet Hastanesi'nde açılmasının, bölge insanı ve tıp camiasına yapılmış önemli yatırımlardan biri olduğunu söyledi. Canural, konuşmasının ardından metabolik hastalıklar konusunda hekimleri bilgilendirdi.

Ardından Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Serdar Derman, açılışı yapılan yeni Metabolizma Laboratuvar'nda hangi tarama ve tetkiklerin yapılacağını hekimlere anlattı. Derman, doğuştan metabolik hastalıkları için fenilketonüri başta olmak üzere 7 ayrı hastalığının tanısının, idrar testleri ile konulabile konulabileceğini söyledi. Metabolik Hastalıkları Semineri Başkanı ve Özel Sağlık Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Topal da, yeni doğanda akut olarak başlayan kalıtsal metabolizma hastalıkları ile erişkinlerde tespit edilen metabolik hastalıklar hakkında bilgi verdi. Seminerin onursal konuğu olan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mübeccel Demirkol ise doğumsal metabolizma hastalıklarına acil tedavi yaklaşımlarını anlattı.


Konuşmaların ardından, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, Seminer Başkanı Uz. Dr. İbrahim Topal ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mübeccel Demirkol Metabolizma Laboratuarı'nın açılış kurdelesini kesti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?