2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Diğer işletmelere de can suyu

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yaşanan ekonomik krizde finansın ortaya çıkması ve bankaların da fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.


Ekonomik krizin atlatılması amacıyla 'Denizli'de Alışverişin Tam Zamanı Kampanyası'nı başlatan Denizli Ticaret Odası, kampanyanın tüm kesimlerin faydalı olacağı şekilde hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürürken, Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, açıklanan ekonomik paketler konusunda geç kalındığını söyledi. Hükümet tarafından hazırlanan Can Suyu Kredisi'nin sadece imalatçı ve ihracat yapmak kaydıyla ihracatçı KOBİ'lere çıktığını belirten Necdet Özer, "Ancak esas ihtiyaç diğer işletme ve hizmet sektöründe çalışanlar için. Bu konuda acil eylem paketinin içerisine bu sektörlerin de alınması gerekir" dedi. Geçen hafta Ankara'da yapılan 5.Sanayi ve Ticaret Şurası'nda Devlet Bakanı Nazım Ekren'in 2009 ve 2010 yılları için makro planların yapıldığını, ancak olağanüstü bir durumda sanayiler ve işletmelerin sıkıntıya girmesi halinde bunun değiştirilebileceğini söylediğini ifade eden DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, "Ülke olarak bu paketlerin açılmasında geç kaldık. Bu paketler daha önce
açılmalıydı. Artık finansın açığa çıkması ve bankaların da burada fedakarlık yapması gerekiyor" dedi.


Krizin faturasının işçilere çıkarıldığı yönündeki eleştirileri doğru bulmadığını ifade eden Necdet Özer, "Denizli sanayicisi ve işvereni fedakarlık yapıyor. Son aşamada işçi çıkarması gerekiyorsa çıkarıyor. İşveren, kredi bularak veya mülkünden satarak fedakarlık yapıyor. İşçi çıkarmayı en son plana bırakıyor. Ama sonunda zorlukların üstesinden gelemezse işçisini öyle çıkarmak zorunda kalıyor. Bu krizin faturasının işçiye çıkarıldığı doğru değil. Son çare olarak işçi çıkarılıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 14:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?