3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Dinçer'den TEKEL işçilerine teşekkür

BAKAN DİNÇER AÇLIK GREVİNE SON VEREN İŞÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, TEKEL işçilerinin ay sonuna kadar gelip 4 C'ye müracaat edeceklerine inandıklarını söyledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Denizli'nin Çivril İlçesinde kurulan Çivril Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışına katıldı. AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan'ın da katıldığı törende konuşan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, hükümetin önemli reformlara imza attığını bu çalışmaların da süreceğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de, güleryüzlü hizmetin önemli olduğunu belirterek, tüm çalışanların bu konuda dikkatli olmasını istedi.

EYLEMİ BIRAKSINLAR

Çivril Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından gündemle ilgili soruları cevaplayan Ömer Dinçer, TEKEL işçilerinin ay sonuna kadar müracaat etmelerini beklediklerini belirterek, "Herşeyden önce ay sonuna kadar beklentim işçilerimizin hepsinin 4 C için müracaat edeceği şeklinde. Tüm kamuoyu ve basına şunu söylüyorum. Kimse merak etmesin hiçbir tatsızlık olmayacak. İşçilerimiz 4 C'ye müracaat edecekler ve biz de onları gönül rahatlığı ile öncelikle ve mümkünse kendi illerinde

değilse en yakın illerde görevlendireceğiz" dedi. Her şeyin normal bir şekilde gittiğini söyleyen Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: "Eylemi yapan arkadaşlara tavsiyem, lütfen eylemi bırakıp gelsinler ve müracaat etsinler. Çünkü müracaat süresi hukuki olarak düzenlenmiştir. Vaktinde müracaat etmezlerse bunu kullanma imkanımız olmayacaktır. Şayet 15 Şubat'tan önce müracaat edebilirlerse biz de onları işlerine yerleştireceğiz ve biz ilk maaşlarını vereceğiz." Bazı TEKEL işçilerinin açlık grevine son

vermesinin kendilerini sevindirdiğini belirten Dinçer, "Açlık grevini bitiren arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, TEKEL eyleminin siyasi bir malzeme yapılıp yapılmadığı yönündeki bir soruya şöyle karşılık verdi: "TEKEL işçileri önce kendi haklarını almak için yola çıktı. Daha sonra bu eylem muhalefetin malzeme olarak kullandığı bir şekle dönüştü. Bugünlerde bu eylem, sadece muhalefetin kullandığı bir araç değil, aynı zamanda sosyal istikrarı bozma çabasının bir malzemesine dönüştü ve bu bakımdan tatsız bir durumun ortaya çıktığı söylenebilir."

Bakan Dinçer, dün akşam itibariyle 4 C için yaklaşık 150 civarında işçinin müracaat ettiğini, bunların önemli bir kısmının işe yerleştirildiğini söyledi. Bakan Dinçer, bu sayının artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

BAKAN DİNÇER AÇLIK GREVİNE SON VEREN İŞÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
BAKAN DİNÇER AÇLIK GREVİNE SON VEREN İŞÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 12:06:02
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 18:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?